#Foodhack: snel een ei pellen door te blazen (met video)

#Foodhack: snel een ei pellen door te blazen (met video)

Een eitje supersnel pellen door te blazen, kan dat? Ja hoor, studenten van InHolland doen het voor in deze foodhack waarin ze een gekookt ei snel van z’n schil ontdoen.

Stap 1
Kook een ei hard.

Stap 2
Tik de bovenkant in en haal er een paar stukjes schil af.

Stap 3
Tik de onderkant (de bolle kant) in en haal hier net iets meer schil af.

Stap 4
Zet je lippen om de bovenkant van het ei en blaas. Houd wel je hand aan de andere kant eronder, anders valt je eitje.

 

Een ei uitblazen? Dat is weer iets heel anders!

 

Foto via Shutterstock.


Related Posts

De voedingswaarde van een gekookt ei

De voedingswaarde van een gekookt ei

Een zondags ontbijtje kan niet zonder een gekookt eitje. Of misschien wel twee. Lekker op een broodje, of misschien wel zo, uit z’n schilletje. Maar wat is nu de voedingswaarde van zo’n gekookt eitje? Categorie* A Eenheid 1 ei Gewicht (gram) 50 Energiewaarde (kcal) 64 […]

De voedingswaarde van een gebakken ei

De voedingswaarde van een gebakken ei

Een uitsmijter als lunch, heerlijk! En je kunt er ook zo lekker mee variëren. Een gebakken ei met rosbief. Een gebakken ei met rauwe ham of avocado. Hmmm… Door de bereidingswijze en het vet dat je gebruikt om in te bakken, verschilt de voedingswaarde wel met […]