De voedingswaarde van een gekookt ei

De voedingswaarde van een gekookt ei

Een zondags ontbijtje kan niet zonder een gekookt eitje. Of misschien wel twee. Lekker op een broodje, of misschien wel zo, uit z’n schilletje. Maar wat is nu de voedingswaarde van zo’n gekookt eitje?

Categorie* A
Eenheid 1 ei
Gewicht (gram) 50
Energiewaarde (kcal) 64
Eiwit (gram) 6.2
Koolhydraten (gram) 0
Vet (gram) 4.4
Verzadigd vet (gram) 1.4
Voedingsvezel (gram) 0
Zout (gram) 0.2

 

Wat bevat nu meer kilocalorieën; een gekookt of een gebakken ei? Je vindt het antwoord hier.

* Producten die in de Schijf van Vijf staan, vallen onder categorie A. Dit zijn producten die een gunstig effect hebben op de gezondheid en die voedingsstoffen leveren die je nodig hebt. 


Bron: Voedingscentrum, foto door Cala via Unsplash

 


Related Posts

#Foodhack: snel een ei pellen door te blazen (met video)

#Foodhack: snel een ei pellen door te blazen (met video)

Een eitje supersnel pellen door te blazen, kan dat? Ja hoor, studenten van InHolland doen het voor in deze foodhack waarin ze een gekookt ei snel van z’n schil ontdoen.

Waarom zijn gekookte, geverfde eieren uit de winkel zo lang houdbaar?

Waarom zijn gekookte, geverfde eieren uit de winkel zo lang houdbaar?

Een ongepeld hardgekookt ei is vier dagen tot een week houdbaar in de koelkast. Toch liggen er nu gekookte, geverfde eieren in de schappen en eierautomaten die veel langer houdbaar zijn. Hoe kan dit? En kun je ze nog veilig eten?