De voedingswaarde van een gekookt ei

De voedingswaarde van een gekookt ei

Een zondags ontbijtje kan niet zonder een gekookt eitje. Of misschien wel twee. Lekker op een broodje, of misschien wel zo, uit z’n schilletje. Maar wat is nu de voedingswaarde van zo’n gekookt eitje?

Categorie* A
Eenheid 1 ei
Gewicht (gram) 50
Energiewaarde (kcal) 64
Eiwit (gram) 6.2
Koolhydraten (gram) 0
Vet (gram) 4.4
Verzadigd vet (gram) 1.4
Voedingsvezel (gram) 0
Zout (gram) 0.2

 

* Producten die in de Schijf van Vijf staan, vallen onder categorie A. Dit zijn producten die een gunstig effect hebben op de gezondheid en die voedingsstoffen leveren die je nodig hebt. 

 

Bron: Voedingscentrum, foto door Cala via Unsplash.


Related Posts

Waarom zijn gekookte, geverfde eieren uit de winkel zo lang houdbaar?

Waarom zijn gekookte, geverfde eieren uit de winkel zo lang houdbaar?

Een ongepeld hardgekookt ei is vier dagen tot een week houdbaar in de koelkast. Toch liggen er nu gekookte, geverfde eieren in de schappen en eierautomaten die veel langer houdbaar zijn. Hoe kan dit? En kun je ze nog veilig eten?

De voedingswaarde van een gebakken ei

De voedingswaarde van een gebakken ei

Een uitsmijter als lunch, heerlijk! En je kunt er ook zo lekker mee variëren. Een gebakken ei met rosbief. Een gebakken ei met rauwe ham of avocado. Hmmm… Door de bereidingswijze en het vet dat je gebruikt om in te bakken, verschilt de voedingswaarde wel met […]