Een zondags ontbijtje kan niet zonder een gekookt eitje. Of misschien wel twee. Lekker op een broodje, of misschien wel zo, uit z’n schilletje. Maar wat is nu de voedingswaarde van zo’n gekookt eitje?
Categorie* | A |
Eenheid | 1 ei |
Gewicht (gram) | 50 |
Energiewaarde (kcal) | 64 |
Eiwit (gram) | 6.2 |
Koolhydraten (gram) | 0 |
Vet (gram) | 4.4 |
Verzadigd vet (gram) | 1.4 |
Voedingsvezel (gram) | 0 |
Zout (gram) | 0.2 |
Wat bevat nu meer kilocalorieën; een gekookt of een gebakken ei? Je vindt het antwoord hier.
* Producten die in de Schijf van Vijf staan, vallen onder categorie A. Dit zijn producten die een gunstig effect hebben op de gezondheid en die voedingsstoffen leveren die je nodig hebt.
Bron: Voedingscentrum, foto door Cala via Unsplash