Een lekker licht voorgerecht, dit eierflensje met tapenade in bouillon. Het past prima bij een sushi-maaltijd of ander diner met Aziatische inslag. En dit recept is niet alleen makkelijk, het kost je ook slechts 10 minuten om het te maken!
Je kunt dit gerecht ook prima van te voren maken, zodat je het bij een etentje alleen even hoeft op te warmen. Lekker met een stukje stokbrood.
Ook lekker: Spaanse knoflooksoep met gepocheerd ei
Eierflensje met tapenade in bouillon
Ingrediënten
- 2 eieren (M)
- 5 dl bouillon
- 2 el olijfolie
- handje gehakte tuinkruiden
- 1 teentje knoflook
- 10 zwarte olijven (zonder pit)
- 1 tomaat (in blokjes)
- 1 el kappertjes (uitgelekt)
- 20 g ansjovisfilets uit blik (ontzouten in melk!)
- ¼ tl citroensap
- peper naar smaak
Instructies
- Maal de olijven met de kappertjes, ansjovisfilet, tomaat, knoflook citroensap en 1 eetlepel olijfolie tot een luchtige tapenade. Voeg peper toe naar smaak.
- Klop de eieren los met de tapenade en 2 eetlepels bouillon.
- Verwarm de olie in een koekenpan (doorsnee circa 25 cm) en bak hierin het eierflensje.
- Verwarm de overige bouillon op een pan op middelhoog vuur.
- Rol het eierflensje op en snijd er schuine reepjes van.
- Schenk de bouillon in een soepkom, voeg de eierreepjes toe.
- Garneer met de tuinkruiden.
Recept en foto via Ei Love You.