Eierflensje met tapenade in bouillon

Eierflensje met tapenade in bouillon

Een lekker licht voorgerecht, dit eierflensje met tapenade in bouillon. Het past prima bij een sushi-maaltijd of ander diner met Aziatische inslag. En dit recept is niet alleen makkelijk, het kost je ook slechts 10 minuten om het te maken!

Je kunt dit gerecht ook prima van te voren maken, zodat je het bij een etentje alleen even hoeft op te warmen. Lekker met een stukje stokbrood.

Ook lekker: Spaanse knoflooksoep met gepocheerd ei

Eierflensje met tapenade in bouillon

Eierflensje met tapenade in bouillon

Heerlijk als bijgerecht bij de sushi of als lichte lunch.
No ratings yet
Totale tijd 10 minuten
Gang Bijgerecht, Lunch
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 2 eieren (M)
  • 5 dl bouillon
  • 2 el olijfolie
  • handje gehakte tuinkruiden
  • 1 teentje knoflook
  • 10 zwarte olijven (zonder pit)
  • 1 tomaat (in blokjes)
  • 1 el kappertjes (uitgelekt)
  • 20 g ansjovisfilets uit blik (ontzouten in melk!)
  • ¼ tl citroensap
  • peper naar smaak

Instructies
 

  • Maal de olijven met de kappertjes, ansjovisfilet, tomaat, knoflook citroensap en 1 eetlepel olijfolie tot een luchtige tapenade. Voeg peper toe naar smaak.
  • Klop de eieren los met de tapenade en 2 eetlepels bouillon.
  • Verwarm de olie in een koekenpan (doorsnee circa 25 cm) en bak hierin het eierflensje.
  • Verwarm de overige bouillon op een pan op middelhoog vuur.
  • Rol het eierflensje op en snijd er schuine reepjes van.
  • Schenk de bouillon in een soepkom, voeg de eierreepjes toe.
  • Garneer met de tuinkruiden.
Heb je dit recept gemaakt?Tag ons op social met #eieiei!

Recept en foto via Ei Love You.BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren


Related Posts

Bruschetta met pancetta en ei

Bruschetta met pancetta en ei

Deze heerlijke bruschetta met pancetta en ei is een prima lunch voor je thuiswerkdag of in ieder geval een dag dat je thuis bent, al dan niet aan het werk. 

Oeuf mayonnaise (L’oeuf mayo)

Oeuf mayonnaise (L’oeuf mayo)

Denk jij dat de Franse keuken alleen maar ingewikkelde gerechten kent? Mis! Een van de toppers in de Franse keuken is namelijk oeuf mayonnaise, oftewel: het klassieke hardgekookte café-ei.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept