#Foodhack: ei splitsen met een plastic flesje

#Foodhack: ei splitsen met een plastic flesje

Heb je voor een recept alleen eidooiers nodig? Of juist alleen het eiwit? Een ei splitsen kan een lastig klusje zijn. Voor deze #foodhack heb je alleen een plastic flesje nodig. En een ei natuurlijk…

Eieren splitsen: als je het een willekeurige tv-kok ziet doen, lijkt het zo simpel. Maar dat heen en weer gieten van eigeel tussen twee eierschalen is moeilijker dan je denkt. Voor je het weet zit je aanrecht onder het eiwit of is je dooier gebroken – en daarmee onbruikbaar. We hebben goed nieuws: er is een #foodhack voor!

Wat heb je nodig?

Het enige dat je nodig hebt om een ei op deze simpele manier te splitsen is een bord, een kommetje en een plastic flesje. Oh, en een ei natuurlijk. 

Hoe werkt het?

Breek het ei boven het bord. Doe dit vooral voorzichtig, het is immers de bedoeling dat je eidooier heel blijft. Vervolgens neem je je plastic flesje – een schoongespoeld waterflesje bijvoorbeeld – en houd je die precies boven de eidooier. Knijp fles een beetje in, stop met knijpen en de dooier wordt op magische wijze in je plastic flesje gezogen.  Het enige dat je nu nog rest, is de dooier boven het kommetje uit de fles te laten glijden. Zo makkelijk is het!

Geen plastic flesje in huis?

De enige manco aan deze manier om eieren te splitsen, is natuurlijk dat het niet enorm duurzaam is. De meeste mensen hebben plastic flesjes inmiddels afgezworen en gebruiken milieuvriendelijker varianten, zoals een Dopper

Er zijn ook eiersplitsers te koop die op dezelfde manier werken als het plastic flesje. De Yolk Fish is daarvan onze favoriet, alleen al om z’n uiterlijk. Zo werkt deze ‘vis’: breek een ei in een schaaltje. Knijp in het visje en zet zijn bek op de eierdooier. Door de druk op de eierscheider langzaam te verminderen, wordt het eigeel opgezogen door de vis. Knijp daarna nog eens in de vis om de dooier in een ander schaaltje los te laten.

Tip: eiwit over? Maak er meringue van.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *