#foodhack: roerei uit water (met video)

#foodhack: roerei uit water (met video)

Bijna iedereen houdt van roerei. Ook het internet, dat bijna uit zijn voegen barst door een nieuwe #foodhack: roerei uit water. Het geeft geen troep, is snel te maken en is lekker slank!

Roerei is lekker, makkelijk te maken en je hebt er slechts een minimum aan ingrediënten voor nodig. Maar het kan nog simpeler, met nóg minder ingrediënten. Want als het op koken aankomt, staat het hele internet vol met tips & tricks die je tijd besparen of het leven nog makkelijker maken. 

Lekker slank

Een van de tricks die nu trending is: roerei uit water. Minder kans op rommel op je fornuis en lekker slank, want je gebruikt geen boter, olie of toevoegingen als room of melk. Het is alleen ei en niets anders dan ei.

Foodstylist en culinair producer bij FoodNetwork Vivian Chan zag de nieuwe trend langskomen en waagde een poging die ze vervolgens op Instagram zette. Roerei uit water is in ieder geval supersimpel te maken, zoals je in haar video ziet.

Roerei uit water: hoe maak je het?

Kluts eerst de hoeveelheid eieren die je wilt gebruiken. Dan neem je een grote pan en brengt hierin water zachtjes aan de kook. Zodra je kleine belletjes ziet, neem je een schuimspaan en maakt daarmee een draaikolk, zoals je ook zou doen wanneer je eieren pocheert. Hierin giet je langzaam het geklutste ei. Vervolgens zet je je warmtebron uit en doe je het deksel op de pan. Dan blijf je er een minuut of drie vanaf. 

Je gebruikt de schuimspaan of een klein vergiet of de roerei uit het water te halen. Schud het overtollige water er wel even goed af. Lekker op geroosterd brood met avocado en een beetje peper en zout!

Wist je dat je roerei eigenlijk helemaal niet moet roeren? En ken je dit geheime ingrediënt voor een superluchtig roerei al?

Foto via Shutterstock, bron: NDTV Food.


Related Posts

#Foodhack: snel een ei pellen door te blazen (met video)

#Foodhack: snel een ei pellen door te blazen (met video)

Een eitje supersnel pellen door te blazen, kan dat? Ja hoor, studenten van InHolland doen het voor in deze foodhack waarin ze een gekookt ei snel van z’n schil ontdoen.

#Foodhack: 10 x ei-vervangers

#Foodhack: 10 x ei-vervangers

Er zijn van die ingrediënten die onmisbaar zijn in de keuken. Eieren bijvoorbeeld. Tenminste, dat vinden wij. Maar sommige mensen zijn allergisch voor kippeneieren,  zijn vegan of hebben per ongeluk geen eieren in huis en moeten ze vervangen (dat gebeurt ons dus nooit). Met deze […]