Kopi Telur – Eierkoffie uit Indonesië

Kopi Telur – Eierkoffie uit Indonesië

Indonesische eierkoffie heeft helaas nooit echt voet aan de grond gekregen in Nederland. En dat is jammer, want wat is dit lekker! Kopi Telur wordt het genoemd, of pandang-style coffee.

Deze Kopi Telur wordt voornamelijk geschonken op Sumatra. Als je het op de goede manier doet, zie je drie lagen in je koffie.

Kopi Telur - Eierkoffie uit Indonesië

14 januari 2018
: 1
: 5 min
: eitje

Door:

Ingrediënten
  • 1 1/4 theelepel honing
  • 1/4 theelepel vanille-extract
  • 1 eigeel
  • 1 eetlepel gecondenseerde melk
  • 1 halve kop sterke koffie
  • 60 milliliter kokend water
Bereiding
  • Stap 1 Doe de honing, vanille-extract en eigeel in een groot glas en klop dit op met 60 milliliter kokend water.
  • Stap 2 Klop door tot je een schuimig geheel krijgt.
  • Stap 3 Giet de gecondenseerde melk in het hart van het schuim.
  • Stap 4 Giet de koffie in het spoor van de melk.

Meer eierkoffie-recepten? Check de Vietnamese eierkoffie of de Scandinavische variant.

Foto via Unsplash

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren