Makkelijke knoflookmayonaise

Makkelijke knoflookmayonaise

Knoflookmayonaise is lekker bij de frietjes, maar ook bij wat tapas op een broodje, onder vleeswaren op je boterham en zelfs bij een schaaltje bitterballen. Deze variant zet je in 5 minuten op tafel. De citroenrasp geeft ‘m een frisse bite.

Makkelijke knoflookmayonaise

7 september 2018
: 5 min
: eitje

Door:

Ingrediënten
  • 1 eigeel
  • 1/2 theelepel Dijonmosterd
  • 2 tenen knoflook
  • 1,5 deciliter zonnebloemolie of olijfolie
  • Rasp en sap van een halve citroen
  • Verse peper
  • Zeezout
Bereiding
  • Stap 1 Zorg dat de ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
  • Stap 2 De sterke smaak en geur van knoflook komt pas goed vrij nadat je de teentjes hebt gekneusd: pel de knoflooktenen en duw ze met de platte kant van een mes en teentjes plat. Pers ze daarna met de knoflookpers of snijd ze goed fijn.
  • Stap 3 Meng in een kleine schaal het eigeel, de mosterd en de knoflook.
  • Stap 4 Voeg naar smaak peper en een snuf zout toe.
  • Stap 5 Mix het geheel met een garde en voeg beetje bij beetje de olie toe, een druppel per keer. Blijf mixen tot het een stevig mengsel is, dit kan even duren.
  • Stap 6 Voeg de citroenrasp en het citroensap toe en meng dit goed door de knoflookmayonaise.
  • Stap 7 Bewaar de knoflookmayonaise tot gebruik in een afgedekt schaaltje in de koelkast.

Tip: voeg wat fijngehakte bieslook, dille of peterselie toe voor een beetje kleur. En gooi het overgebleven eiwit niet weg, maar maak er bijvoorbeeld meringue van.

 

Foto via Shutterstock.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.