Suikervrije wortel-walnootmuffins met kaneel

Suikervrije wortel-walnootmuffins met kaneel

Lekker voor tussendoor, deze suikervrije wortel-walnootmuffins. Neem ze mee als lunch of vier-uurtje of geniet er thuis van bij een kopje thee.

In deze wortel-walnootmuffins gebruiken we geen kristalsuiker. Toch smaken ze lekker zoet, door de ahornsiroop en de appelsap.

Suikervrije wortel-walnootmuffins met kaneel

7 september 2018
: 12
: 40 min
: 20 min
: 1 hr 10 min
: eitje

Door:

Ingrediënten
  • 4 middelgrote eieren
  • 450 gram wortel
  • 60 gram ongebrande walnoten
  • 150 gram roomboter
  • 1 liter biologische appelsap
  • 4 eetlepels ahornsiroop
  • 2 zakjes bakpoeder
  • 300 gram volkoren tarwebloem
  • 1 theelepel kaneel
  • Muffinvorm met 12 holtes
  • 12 papieren cakevormpjes
Bereiding
  • Stap 1 Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en zet de cakevormpjes in de muffinvorm.
  • Stap 2 Kook het appelsap in in een ruime pan tot er ongeveer 200 ml overblijft. Haal de pan van het vuur zodra het is ingekookt.
  • Stap 3 Schraap de wortels schoon, snijd in stukken en hak ze fijn in de keukenmachine of rasp ze.
  • Stap 4 Voeg de worteltjes toe aan de warme, ingekookte appelsap en voeg ook de roomboter toe. Meng dit goed door elkaar.
  • Stap 5 Voeg daarna de eieren, het merendeel van de (fijngehakte) walnoten, de kaneel en de ahornsiroop toe en roer alles nog even goed door. Dit kan in de pan, maar ook in de keukenmachine.
  • Stap 6 Doe de tarwebloem er al roerende bij en het bakpoeder ook. Roer door tot het beslag glad en lobbig is.
  • Stap 7 Verdeel het beslag gelijkmatig over de 12 vormpjes. Verkruimel de achtergehouden walnoten erover en zet ze 20-25 min. in de oven, of tot ze goed gerezen, goudbruin en gaar zijn.
  • Stap 8 Om te controleren of ze gaar zijn, prik je erin met een satéprikker. Komt de prikker er schoon uit, dan zijn de wortel-walnootmuffins gaar. Zet ze anders nog een paar minuten in de oven.
  • Stap 9 Laat ze nog een minuut of tien afkoelen in de vormpjes.

 

Lekker? Probeer dan ook deze appelmoescake met havermout eens!

 

Foto via Shutterstock.

BewarenBewaren

BewarenBewaren



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *