mmmEggies verstoppen roze eieren in heel Nederland voor Wereldeidag 2019

mmmEggies  verstoppen roze  eieren in heel Nederland voor Wereldeidag 2019

Vrijdag 11 oktober, de tweede vrijdag in oktober, is het Wereldeidag 2019. Dit jaar verstoppen de mmmEggies, kippenboerinnen die het Nederlandse ei promoten, grote roze eieren in heel Nederland. De vinder van zo’n ei wint een mooie prijs.

“We verstoppen op de meest onverwachte plekken grote roze eieren. Door heel Nederland, in de stad en op het platteland. Dus kijk de komende dagen goed uit. De eerlijke vinder krijgt een mooie prijs van de mmmEggies”, zegt Carla van de Kruys, legpluimveehoudster in Weert en lid van de wereldeidagcommissie van de mmmEggies. In de aanloop naar Wereldeidag geven de mmmEggies op social media hints over de verstopplaatsen. Zo weten we al dat het eerste ei op Texel verstopt is. Wat er in het ei zit, blijft geheim. Na Wereldeidag maken de mmmEggies dit bekend op hun facebookpagina. 

Wereldeidag 2019
Elke dag een ei mag

De mmmEggies willen met deze actie hiermee het gezonde ei als lekker en betaalbaar voedsel onder de aandacht brengen. “Met eieren zijn veel gevarieerde en lekkere gerechten te maken, zowel voor ontbijt, lunch, diner of als tussendoortje. En elke dag een ei mag,” zegt Carla van de Kruys.

Opening in Museum Corpus op Wereldeidag 2019

Op Wereldeidag, vrijdag 11 oktober 2019, opent stichting Blij met een Ei samen met de mmmEggies, donateurs en sponsors de interactieve tentoonstelling rondom het ei in Museum Corpus in Leiden. Corpus is een interactief museum waar bezoekers een reis door het menselijk lichaam kunnen maken. In de tentoonstelling staat onder andere het ei en het effect van de gezondheid van het ei op het menselijk lichaam centraal.

 

Dit is een nieuwsbericht van 07-10-2019. Foto’s via mmmEggies.