Colombianen verbreken wereldrecord roerei maken

Colombianen verbreken wereldrecord roerei maken

Een team van Colombiaanse koks heeft afgelopen vrijdag het wereldrecord roerei maken gebroken. Hiervoor gebruikten ze zo’n 62.000 eieren. Het oude wereldrecord stamt uit 2018 en werd gevestigd op Mauritius. 

Het nieuwe wereldrecord roerei maken werd gezet op Wereld Ei Dag 2019, 11 oktober jongstleden. Ruim honderd koks gingen aan de slag met zo’n 62.000 eieren om het oude wereldrecord roerei maken, dat in 2018 werd gevestigd op Mauritius, te verslaan. De Colombianen slaagden erin een portie roerei van maar liefst 3.112 kilogram op tafel te zetten. Ze gebruikten hiervoor een pan van bijna 40 feet; grofweg zo’n 12,2 meter.

Vorige wereldrecord roerei maken: 2.466 kilo

De recordpoging was het initiatief van Fenavi, de Nationale Federatie van Colombiaanse Pluimveehouders en vond plaats in de stad Soacha. Het ministerie van Gezondheid van die stad hield toezicht op de bereiding van het gigantische ontbijtgerecht, om ervan verzekerd te zijn dat de roerei veilig geconsumeerd kon worden.  Een vertegenwoordiger van Guiness World of Records hield officieel in de gaten of de portie roerei daadwerkelijk groot genoeg was om het vorige wereldrecord – een portie roerei van 2.466 kilogram – te verbreken.

Simpel recept

Het gebruikte roerei-recept was simpel: eieren, boter, melk, zout en peper. Uiteindelijk hadden de koks zo’n 2 uur nodig om het wereldrecord te verbreken. Hiervoor werden meer dan 250 mensen ingezet en uiteindelijk werden er ruim 10.000 porties roerei uitgedeeld op twee locaties in Soacha. De eierschillen worden volgens de autoriteiten gebruikt als grondstof voor kunstmest.

Op onderstaande video van El Tiempo zie je hoe de recordpoging in z’n werk ging.

Dit is een nieuwsbericht van 14-10-2019, bronnen: API, Alerta Bogota, foto: Guinness World Records.


Related Posts

Kun je eieren koken in de vaatwasser?

Kun je eieren koken in de vaatwasser?

Wat een fijne uitvinding, die vaatwasser. Je hoeft immers nooit meer met de hand af te wassen als je zo’n apparaat in huis hebt. Kan het ding nog meer? Kun je er bijvoorbeeld eieren in koken?

Calculator voor het perfecte gekookte ei

Calculator voor het perfecte gekookte ei

De één houdt van een zachtgekookt eitje, de ander van hardgekookt. Met deze calculator zie je de ideale kooktijd voor het voor jou perfect gekookte ei!