Colombianen verbreken wereldrecord roerei maken

Colombianen verbreken wereldrecord roerei maken

Een team van Colombiaanse koks heeft afgelopen vrijdag het wereldrecord roerei maken gebroken. Hiervoor gebruikten ze zo’n 62.000 eieren. Het oude wereldrecord stamt uit 2018 en werd gevestigd op Mauritius. 

Het nieuwe wereldrecord roerei maken werd gezet op Wereld Ei Dag 2019, 11 oktober jongstleden. Ruim honderd koks gingen aan de slag met zo’n 62.000 eieren om het oude wereldrecord roerei maken, dat in 2018 werd gevestigd op Mauritius, te verslaan. De Colombianen slaagden erin een portie roerei van maar liefst 3.112 kilogram op tafel te zetten. Ze gebruikten hiervoor een pan van bijna 40 feet; grofweg zo’n 12,2 meter.

Vorige wereldrecord roerei maken: 2.466 kilo

De recordpoging was het initiatief van Fenavi, de Nationale Federatie van Colombiaanse Pluimveehouders en vond plaats in de stad Soacha. Het ministerie van Gezondheid van die stad hield toezicht op de bereiding van het gigantische ontbijtgerecht, om ervan verzekerd te zijn dat de roerei veilig geconsumeerd kon worden.  Een vertegenwoordiger van Guiness World of Records hield officieel in de gaten of de portie roerei daadwerkelijk groot genoeg was om het vorige wereldrecord – een portie roerei van 2.466 kilogram – te verbreken.

Simpel recept

Het gebruikte roerei-recept was simpel: eieren, boter, melk, zout en peper. Uiteindelijk hadden de koks zo’n 2 uur nodig om het wereldrecord te verbreken. Hiervoor werden meer dan 250 mensen ingezet en uiteindelijk werden er ruim 10.000 porties roerei uitgedeeld op twee locaties in Soacha. De eierschillen worden volgens de autoriteiten gebruikt als grondstof voor kunstmest.

Op onderstaande video van El Tiempo zie je hoe de recordpoging in z’n werk ging.

Dit is een nieuwsbericht van 14-10-2019, bronnen: API, Alerta Bogota, foto: Guinness World Records.


Related Posts

Meer duurzame Beter Leven eieren over de toonbank

Meer duurzame Beter Leven eieren over de toonbank

De verkoop in supermarkten van duurzamer voedsel met een keurmerk – vooral Beter Leven – is in de eerste helft van dit jaar flink toegenomen. Nederlanders gaven aan voedingsmiddelen met een duurzaamheidsstempel 2,5 miljard euro uit, een stijging van 28 procent vergeleken met de eerste […]

Kipster wint de Challenger50-award van 2019

Kipster wint de Challenger50-award van 2019

Kipster is dé challenger van 2019. Ondernemer Ruud Zanders wist de Challengerjury te overtuigen met het bedrijf achter de duurzame, klimaatneutrale eieren waarmee hij de gevestigde orde uitdaagt als de Elon Musk van de agrarische sector. Hij won daarmee de Challenger50-award; een felbegeerde wisselbeker.