Gevulde eieren zijn altijd een goede snack bij de borrel. Je kunt natuurlijk variëren in vulling, maar doe dat ook eens in vorm! Met deze muisjes van gevulde eieren bijvoorbeeld.
Deze muisjes van gevulde eieren zijn leuk om met de kinderen te maken. De tabasco geeft de vulling een extra kick, maar dat ingrediënt kun je ook weg laten als je vindt dat de eieren er te scherp door worden.
Muisjes van gevulde eieren
1 augustus 2018
: 12
: 15 min
: eitje
Ingrediënten
- 6 Eieren (L)
- 1 theelepel mosterd
- 2 scheutjes tabasco
- 3 Eetlepels mayonaise
- 1 Eetlepel gehakte bieslook
- Zout en peper naar smaak
- Verse bieslook (voor de garnering)
- Verse, zwarte peperkorrels (voor de garnering)
- 6-8 radijsjes
- Paar (gewassen) blaadjes sla
Bereiding
- Stap 1 Kook de eieren in 8-10 minuten hard, laat ze schrikken in koud water en pel ze wanneer ze afgekoeld zijn.
- Stap 2 Snijd de eieren in de lengte doormidden. Haal voorzichtig de dooiers eruit en doe deze in een kom.
- Stap 3 Voeg de tabasco, mayonaise en bieslook toe en breng het op smaak met zout en peper.
- Stap 4 Vul de eieren met het mengsel. Gebruik hiervoor een spuitzak of doe de vulling in een diepvrieszakje en knip daar een puntje af om er een spuitzakje van te maken.
- Stap 5 Leg de eieren met de vulling naar onderen op een paar blaadjes sla.
- Stap 6 Was de radijsjes en snijd ze in plakjes. Snijd met een mes een horizontaal sneetje (over de breedte dus) aan de bovenkant en geef ieder ei twee oren van radijs.
- Stap 7 Geef ieder ei twee peperkorrels als oogjes en maak een neusje van wat verse bieslook. Voeg eventueel nog een staart van bieslook toe.
Tip: check ook eens deze 7 recepten voor gevulde eieren zoals je ze nog nooit gegeten hebt!
Foto via Freepik.