Spinaziesalade met ei, watermeloenradijs en mosterddressing

Spinaziesalade met ei, watermeloenradijs en mosterddressing

Deze prachtig gekleurde spinaziesalade met watermeloenradijs is lekker als lunch, met geroosterd brood erbij. Maar hij doet het ook goed als bijgerecht bij het diner. Kun je geen watermeloenradijs vinden? Maak deze frisse salade dan met gewone radijsjes.

Watermeloenradijs staat wereldwijd bekend als ‘Chinese radijs’. In Nederland noemen we deze grote radijs vreemd genoeg ook wel Japanse radijs. De officiële naam is mantanghong, wat ‘prachtig hart’ betekent. En dat klopt, want de binnenkant heeft een prachtige rozerode kleur die aan watermeloen doet denken. Watermeloenradijs lijkt qua smaak en textuur eerder op rettich dan op radijs: milder dan gewone radijs, een beetje peperig, met een stevige bite. Vind je de smaak toch iets te pittig? Als je de watermeloenradijs schilt, dus als het witte verwijderd, dan is de smaak nootachtig zoet.

Spinaziesalade met ei, watermeloenradijs en mosterddressing

3 augustus 2018
: 4
: 15 min
: eitje

Door:

Ingrediënten
  • 4 eieren
  • 1 theelepel scherpe mosterd
  • 1 eetlepel rodewijnazijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 400 gram watermeloenradijs
  • 150 gram spinazie
  • 150 gram rucola
  • Peper en zout
Bereiding
  • Stap 1 Breng de eieren in koud water aan de kook en kook ze 3,5 minuut.
  • Stap 2 Laat de eieren schrikken en afkoelen. Pel ze en verdeel ze in partjes.
  • Stap 3 Klop een dressing van de mosterd, azijn en olie. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  • Stap 4 Was de radijs en snijd deze in schijfjes.
  • Stap 5 Was de spinazie en meng deze met de rucola en de watermeloenradijs.
  • Stap 6 Schep de dressing door de salade en garneer met de eieren.

Foto via Shutterstock.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *