Een echt anders-dan-anders-ontbijtje, deze lekkere ontbijtmuffins met ei, bacon en tomaat. Ze gaan er overigens ook prima in als lunch en je kunt ze zowel warm als koud eten. Leuk voor het zondagse ontbijt of bijvoorbeeld de paasbrunch. En makkelijk mee te nemen naar het werk.
Muffins met ei, bacon en tomaat
8 oktober 2017
: 4
: 10 min
: 15 min
: 25 min
: eitje
Ingrediënten
- 2 sneetjes brood
- 4 plakjes bacon (of ontbijtspek)
- 4 eieren
- 3 eetlepels geraspte kaas
- 4 cherrytomaten
- Bieslook (voor de garnering, optioneel)
- Oregano (voor de garnering, optioneel)
- Zout en peper
- Een muffinvorm
Bereiding
- Stap 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Stap 2 Vet de muffinvorm in met een beetje boter.
- Stap 3 Bak de bacon in een droge koekenpan heel even aan kanten aan.
- Stap 4 Snijd cirkels uit het brood en leg deze op de bodem van de muffinvormpjes.
- Stap 5 Leg het bacon lang de randen van de mufinvorm, druk het aan zodat het tegen het brood aan zit.
- Stap 6 Was de cherrytomaatjes, snijd ze fijn en doe in ieder vormpje 1 tomaatje.
- Stap 7 Verdeel de kaas over de vormpjes.
- Stap 8 Breek de eieren boven de vormpjes en bestrooi ze met peper en zout naar smaak.
- Stap 9 Bak de ontbijtmuffins 15-20 minuten in de oven en garneer voor serveren met wat verse bieslook of gedroogde oregano.
Foto via Unsplash.