Ontbijtpizza met spinazie, avocado en ei

Ontbijtpizza met spinazie, avocado en ei

Houd je van pizza? Dan is deze ontbijtpizza met spinazie, avocado en ei echt iets voor jou. Want deze pita-pizza is niet alleen lekker, maar door de grote hoeveelheid groene groente ook nog eens heel gezond!

Natuurlijk kun je deze ontbijtpizza – of pita-pizza – ook prima eten als lunch of zelfs diner met een lekkere salade of geroosterd brood erbij; het is maar net wat je zelf lekker vindt. Tip: het is het lekkerste is als het eigeel nog wat vloeibaar is en eruit loopt als je deze ontbijtpizza doormidden snijdt. Je kunt er eventueel nog wat geitenkaas overheen strooien.

Ontbijtpizza met spinazie, avocado en ei

25 augustus 2018
: 2
: 15 min
: eitje

Door:

Ingrediënten
  • 2 eieren
  • 2 pitabroodjes
  • 300 gram verse bladspinazie
  • 150 gram verse peultjes
  • 1 groene paprika
  • 1 avocado
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalotje
  • 2 theelepels citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Beetje zeezout
  • Wat chilivlokken
  • Geitenkaas (optioneel)
Bereiding
  • Stap 1 Schil de avocado, haal de pit eruit en snijd hem in reepjes. Besprenkel met een beetje citroensap.
  • Stap 2 Maak de peultjes schoon en halveer ze en was de paprika en snijd deze in grove stukken
  • Stap 3 Snipper de knoflook en het sjalotje fijn. Fruit ze in een beetje olie in een wok.
  • Stap 4 Voeg de spinazie in gedeeltes toe en laat slinken. Voeg ook de peultjes en paprika toe. Wok ongeveer 4 minuten tot de peultjes beetgaar zijn.
  • Stap 5 Bak ondertussen de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Stap 6 Zet een koekenpan op het vuur en bak hierin de eieren.
  • Stap 7 Besprenkel de pitabroodjes met wat olijfolie en verdeel het spinaziemengsel erover. Leg de avocado op de pita-pizza.
  • Stap 8 Leg de eieren op de ontbijtpizza en besprenkel naar smaak met zeezout en chilivlokken.

Foto via Shutterstock.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *