Inspiratieloos voor je zondagse ontbijtje? Probeer deze ontbijttortilla met avocado en ei eens. Hij staat in nog geen 10 minuten op tafel en is lekker én gezond. Ook uitstekend te serveren tijdens een uitgebreide brunch en bovendien geschikt voor vegetariërs.
Eieren en avocado zijn natuurlijk een heerlijke combinatie. Bovendien heb je met deze ontbijttortilla met avocado en ei mooi ’s ochtends al een portie groente binnen. Sommige mensen denken dat avocado een dikmaker is, maar dat is gelukkig niet waar. De vrucht bevat wel veel kilocalorieën maar die zitten met name in gezonde onverzadigde vetten en voedingsvezels (goed voor je stoelgang!). Bovendien zit zo’n avocado propvol vitamine E en K en bovengemiddeld veel kalium. Kalium heeft onder meer een positief effect op je bloeddruk.
Ontbijttortilla met avocado en ei

Ingrediënten
- 4 eieren
- 4 kleine (volkoren) tortilla's
- 2 rijpe avocado's
- 2 sjalotjes
- 4 theelepels limoensap (citroensap mag ook)
- 2 eetlepels mayonaise
- Beetje tuinkers (voor de garnering)
- Beetje boter
- Zout en peper
Bereiding
- Stap 1 Pel en snipper de sjalotjes.
- Stap 2 Halveer de avocado’s, verwijder de pitten en haal het vruchtvlees met een lepel uit de schil.
- Stap 3 Prak de avocado met een vork fijn en meng dit met de gesnipperde sjalotjes, de mayonaise en het limoensap. Breng eventueel op smaak met wat zout en peper.
- Stap 4 Verwarm de tortilla’s in een droge koekenpan of de magnetron.
- Stap 5 Verhit de boter in een andere, grote koekenpan en bak hierin de eieren. Probeer de dooier heel te houden.
- Stap 6 Leg de tortilla’s op de borden en bestrijk ze met het avocadomengsel.
- Stap 7 leg de gebakken eieren er bovenop en garneer de ontbijttortilla’s met een beetje tuinkers.
Dol op avocado? Probeer dan ook eens deze ontbijtpizza of dit recept met duivelse avocado uit de oven.
Foto via Shutterstock.