Opnieuw fipronil in eieren Tilligte

Opnieuw fipronil in eieren Tilligte

In de eieren van een kippenboer uit Tilligte (Overijssel) is weer fipronil aangetroffen. Opnieuw zijn duizenden kippen gedood en afgevoerd. Het is de tweede keer in negen maanden tijd dat deze kippenboer door de besmetting is getroffen.

De besmetting bleek afgelopen week bij een steekproefsgewijze controle van de door de boer aan een supermarkt in Nederland geleverde eieren. De 3000 kippen in de stal zijn al geruimd. Ook de voorraad van 45.000 eieren is vernietigd.

Vrijdag werden de ruim 3000 kippen in zijn stal geruimd. Ook zijn voorraad van 45.000 eieren is vernietigd. Hoe de fipronil in de eieren is gekomen, is niet bekend. Kienhuis vermoedt dat er nog resten van fipronil in de bodem van het weiland hebben gezeten. De nieuwe kippen hebben die resten de stal binnengebracht. Tegen RTV Oost zegt de kippenboer dat hij “volledig lamgeslagen” is.

Tweede keer fipronil in eieren van deze boer

Het is de tweede keer in negen maanden tijd dat de eieren van Kienhuis fipronil bevatten. In augustus vorig jaar werd het verboden bestrijdingsmiddel ook al aangetroffen op de boerderij in Tilligte. Ook toen moesten 3000 kippen worden geruimd en leverde dat de boer tienduizenden euro’s schade op.

Dit is een nieuwsbericht van 28-05-2018, foto: Pixabay, bron: RTV Oost.