Hoe kook je het perfecte ei in de stoomoven?

Hoe kook je het perfecte ei in de stoomoven?

Een eitje koken in een pannetje water, dat kunnen we allemaal. Of beter: dat kunnen de meeste mensen. Maar steeds meer mensen hebben een stoomoven. Hoe kook je daarin het perfecte ei? Mét video!

Een stoomoven is simpel gezegd een oven mét stoomfunctie. Door de warmte in de oven wordt water omgezet tot stoom en dat zorgt voor de bereiding van verschillende gerechten. Omdat een stoomoven gebruik maakt van waterdamp, raakt het water je eten niet aan. Hierdoor blijven vitaminen en mineralen extra goed behouden en zijn gerechten vaak voller van smaak. Daarnaast blijven ze hun kleur en vorm behouden, waardoor je eten er een stuk smakelijker uitziet dan wanneer je ze kookt in de pan. Groenten behouden hun lekkere bite. Ook rijst, pasta, fruit en schaaldieren stoom je gemakkelijk gaar. En natuurlijk kun je er ook eieren in bereiden.

 

Het perfecte gekookte ei uit de stoomoven

Roberta Pagnier laat in deze video zien hoe je het perfecte ei kookt in de stoomoven. En dat in in slechts 7 minuten!

 

 

Het perfecte ei pocheren in de stoomoven? Dat is makkelijk!

 

Bron: Miele (niet gesponsord), foto via Shutterstock.