Portobello met spiegelei

Portobello met spiegelei

Paddenstoelen en eieren zijn een goede combinatie. Zeker wanneer je voor portobello’s kiest. De portobello is eigenlijk een uit de kluiten gewassen kastanjechampignon, met een hoed van zo’n 12 centimeter.

Die grote hoed maakt dit een ideale paddenstoel om te vullen. Dat kan met groenten of bijvoorbeeld kaas, maar wij kozen voor een lekker spiegeleitje. Lekker als ontbijt, maar ook heerlijk als voorgerecht of – met een salade – als vegetarisch diner.

Zorg ervoor dat je portobello’s neemt die bol zijn, zodat het ei er goed in past, maar niet té diep. In het laatste geval duurt het namelijk heel lang voordat je ei gaar is.

Schoonmaken van de portobello’s

De portobello paddenstoel kun je het beste schoonmaken met een borsteltje. Doe dit in ieder geval niet met water, want portobello’s nemen vocht op en dan wordt het een heel zompig gerecht.

Portobello met spiegelei

10 december 2017
: 4
: 20 min
: eitje

Door:

Ingrediënten
  • 4 portobello's
  • 4 eieren
  • Olijfolie of roomboter
  • 1/2 theelepel gerookt paprikapoeder of knoflookpoeder
  • Zout
  • Peper
  • Een handje verse, gehakte peterselie
Bereiding
  • Stap 1 Verwarm de oven voor op 180 °C en zet de grill ook aan.
  • Stap 2 Borstel de portobello’s voorzichtig schoon en verwijder de lamellen voorzichtig met een theelepeltje. Snijd de stam eraf.
  • Stap 3 Bestrijk de portobello’s met een beetje olijfolie of gesmolten roomboter en zet ze met de bolle kant naar beneden een minuut of vijf onder de grill.
  • Stap 4 Zet de grill uit en haal de paddenstoelen uit de oven.
  • Stap 5 Dep de portobello’s droog met een keukenpapiertje en kruid ze naar smaak. Dit kan met gerookt paprikapoeder of knoflook, maar je kunt er ook andere kruiden voor gebruiken (denk aan basilicum, oregano, tijm, rozemarijn).
  • Stap 6 Breek nu boven iedere paddenstoel voorzichtig een eitje en bestrooi dit met een beetje peper en zout.
  • Stap 7 Zet de portobello’s ongeveer tien minuten in de oven, tot het eiwit gestold is.
  • Stap 8 Haal de paddenstoelen uit de oven, garneer met de peterselie en serveer direct.

Foto: Shutterstock.

BewarenBewaren



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *