Gevulde eieren met blauwe kaas en granaatappelpitjes

Gevulde eieren met blauwe kaas en granaatappelpitjes

Over anders dan anders gesproken: fruit kom je slechts zelden tegen in een gevuld eitje. Toch is het de moeite van het proeven waard, want de zurige granaatappelpitjes in deze gevulde eieren vullen de blauwe kaas goed aan en zorgen bovendien voor een lekkere bite.

Vind je blauwe kaas niet lekker? Dan kun je in dit recept uiteraard ook een andere kaas gebruiken. De koriander kun je vervangen door bieslook, als jij zo iemand bent die vindt dat dat naar zeep smaakt. Of je probeert gewoon een heel ander gevuld ei; met guacamole en bacon bijvoorbeeld, of met tonijn en avocado.

Gevulde eieren met blauwe kaas en granaatappelpitjes

7 december 2017
: 12
: 20 min
: eitje

Voor wie van blauwaderkaas houdt, is dit een ideaal gerechtje voor bij de borrel. Maar je kunt er uiteraard ook een andere kaas voor gebruiken.

Door:

Ingrediënten
  • 6 eieren
  • 40 gram blauwe kaas, verkruimeld
  • 30 gram granaatappelpitjes
  • 1 theelepel scherpe mosterd
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 2 eetlepels yoghurt
  • Verse koriander of bieslook
  • Zout en peper
Bereiding
  • Stap 1 Kook de eieren in ruim kokend water in 10 minuten hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water en pel ze.
  • Stap 2 Halveer de eieren en lepel het eigeel eruit. Doe dit samen met de mayonaise en de yoghurt in de kom en meng ook het grootste deel van de kaas erdoor.
  • Stap 3 Breng op smaak met zout en peper.
  • Stap 4 Spatel een deel van de granaatappelpitjes erdoor.
  • Stap 5 Vul de halve eieren met het mengsel. Het is vrij dik, dus dit gaat het beste met een lepel of een ijsschep.
  • Stap 6 Garneer ieder ei met een blaadje koriander of wat bieslook, een beetje verkruimelde blauwe kaas en wat granaatappelpitjes.

Foto via Shutterstock.

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren


Related Posts

Basisrecept voor glutenvrije en lactosevrije oliebollen

Basisrecept voor glutenvrije en lactosevrije oliebollen

Oliebollen horen bij oudejaarsavond, maar mensen met coeliakie worden ziek van de traditionele variant. Daarom een recept voor glutenvrije (en lactosevrije) oliebollen. Zo heeft iedereen een leuke avond!

Klassieke duivelse eieren

Klassieke duivelse eieren

Gevulde eieren zijn een geliefde borrelhap. Niet vreemd, want bijna iedereen lust ze. Je kunt er heel veel varianten van maken, maar de klassieke duivelse eieren zijn stiekem misschien wel het lekkerst. Eigenlijk is het gewoon het basisrecept voor gevulde eieren, maar met een kleine […]



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *