Bij Halloween horen natuurlijk pompoenen, heksen en spoken. Deze schuimspookjes maak je van meringueschuim. Het kost even tijd, maar ze zijn spookachtig lekker.
Schuimspookjes van meringue

Ingrediënten
- 1 citroen
- 4 eieren
- 225 gram witte basterdsuiker
- 2 theelepels maïzena
- 1 eetbare (chocolade)stift
Bereiding
- Stap 1 Verwarm de oven voor op 100 graden Celsius.
- Stap 2 Halveer de citroen en ontvet met een helft een kom en de gardes van je mixer. Doe dit zorgvuldig, want door vet zakt het schuim in.
- Stap 3 Splits de eieren
- Stap 4 let op dat er geen spoortje van de dooier in het eiwit achterblijft. De dooiers gebruik je niet.
- Stap 5 Klop met de mixer het eiwit stijf totdat het in volume is verdubbeld en er ‘pieken’ ontstaan.
- Stap 6 Voeg de suiker beetje bij beetje toe en daarna de maïzena.
- Stap 7 Blijf mixen tot het eiwit glanst en weer pieken vormt.
- Stap 8 Bekleed een bakplaat met bakpapier en doe het eiwit in een spuitzak. Spuit hoopjes eiwit van circa 5 centimeter hoog.
- Stap 9 Bak de spookjes in ongeveer 2 uur in het midden van de oven.
- Stap 10 Zet de oven uit en laat de spookjes nog ongeveer 1 uur in de oven afkoelen.
- Stap 11 Teken met de eetbare stift (of wat gesmolten chocolade) oogjes en een mondje op de spookjes.
Je spookjes zijn als het goed is lekker knapperig van buiten en een beetje taai aan de binnenkant. In een luchtdichte trommel blijven ze ongeveer twee dagen goed.
Meer Halloweenrecepten vind je hier.
Eiwit kloppen moeilijk? Welnee! In onderstaande instructievideo van Allerhande zie je hoe dit gemakkelijk gaat.
Foto: Shutterstock.