Gevulde eieren met paté en oogjes van olijf

Gevulde eieren met paté en oogjes van olijf

Halloween mag dan wel van oorsprong Amerikaans zijn, ook in Nederland wordt er steeds meer gegriezeld rondom 31 oktober. Deze lekkere gevulde eieren met oogjes misstaan zeker niet op een halloweenfeestje.

Gevulde eieren met paté en oogjes van olijf

23 oktober 2017
: 8
: 15 min
: eitje

Door:

Ingrediënten
  • 8 eieren
  • 4 zwarte olijven (pitloos)
  • 4 eetlepels paté
  • 2 eetlepel mayonaise
  • Tijm
  • Peper en zout
Bereiding
  • Stap 1 Kook de eieren in circa 8 minuten hard, laat ze schrikken in koud water en pel ze.
  • Stap 2 Snijd de topjes van de eieren en lepel het eigeel er voorzichtig uit.
  • Stap 3 Hak de tijm heel fijn. Prak de paté samen met de mayonaise en de eierdooiers, voeg de tijm toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Stap 4 Doe het mengsel in een spuitzak en vul de eieren ermee.
  • Stap 5 Halveer de olijven en leg op ieder ei een halve olijf als pupil.

Meer hapjes voor Halloween vind je hier.

Foto: Shutterstock.


Related Posts

Basisrecept voor glutenvrije en lactosevrije oliebollen

Basisrecept voor glutenvrije en lactosevrije oliebollen

Oliebollen horen bij oudejaarsavond, maar mensen met coeliakie worden ziek van de traditionele variant. Daarom een recept voor glutenvrije (en lactosevrije) oliebollen. Zo heeft iedereen een leuke avond!

Zarangollo Murciano (Spaanse courgetteschotel)

Zarangollo Murciano (Spaanse courgetteschotel)

Zeg je Spanje, dan zeg je tapas. En een van de betere tapas komt uit de stad Murcia: zarangollo Murciano; een heerlijke courgetteschotel met ei en ui.