Zelfs als je goed op je eten let snak je af en toe naar een hamburger. Je kunt natuurlijk naar die grote gele M rijden, of naar een van de vele concullega’s. Maar zelf maken is waarschijnlijk sneller, gezonder en véél lekkerder. Wat dacht je van deze hamburger met bacon kaas en ei?
Je kunt deze hamburger eten met een lekkere salade, of met Franse frietjes. Wil je gezond en toch lekker? Dan combineer je deze burger met zoete-aardappelfrites uit de oven. Boen de zoete aardappelen schoon, snijd ze in de lengte in dikke frieten, besprenkel ze met olijfolie en bak ze in de oven in ongeveer 35 minuten gaar op 200° Celsius.
Snelle hamburger met bacon, kaas en ei
28 januari 2018
: 2
: 10 min
: 7 min
: 17 min
: eitje
Ingrediënten
- 300 gram rundergehakt
- Flinke scheut ketjap
- 2 theelepels sambal
- 1 beschuit
- 3 kleine eieren
- Wat plakjes bacon
- 2 plakken kaas
- 1 rode ui
- Curry/ketchup
- Kropsla
- Peper en zout
Bereiding
- Stap 1 Meng het gehakt met de ketjap, sambal, 1/3 rauwe ui, 1 ei en het verkruimelde beschuit.
- Stap 2 Kneed hier twee flinke burgers van.
- Stap 3 Bak de bacon in een koekenpan, samen met de rest van de ui (in ringen).
- Stap 4 Halveer de bollen overlangs en beleg de onderste helften met een paar blaadjes sla, een deel van de bacon en de uienringen.
- Stap 5 Grill de burgers in 5 minuten gaar. Keer ze regelmatig. Verdeel de kaas in de laatste minuut over de burgers, zodat deze kan smelten. Keer de burgers daarna niet meer om.
- Stap 6 Bak ondertussen de eieren.
- Stap 7 Leg de hamburgers op de broodjes en verdeel er wat curry of ketchup over en de resterende bacon.
- Stap 8 Top af met het gebakken ei en zout en peper naar smaak.
Foto via Shutterstock.