Traditionele roerei

Traditionele roerei

Of je het nu roerei of ‘scrambled eggs’ noemt, een ideaal hotelontbijtje kan niet zonder. Maar ook thuis maak je in een mum van een tijd het perfecte roerei. En deze is door het gebruik van slagroom lekkerder dan die van het hotelbuffet. Bijkomend plezier: een gevulde portemonnee, want zo’n ontbijtbuffet is nog best aan de prijs.

Hoewel de naam iets anders zegt, zit het geheim van het perfecte roerei juist in zo min mogelijk roeren. Het is meer ‘langzaam vouwen’ wat je doet. Gebruik er een spatel voor en geen vork, daar wordt het roerei echt beter van.

Traditionele roerei

10 februari 2018
: 2
: 10 min
: eitje

Door:

Ingrediënten
  • 4 grote eieren
  • 150 milliliter slagroom, of kookroom
  • Klontje roomboter
  • Een flinke eetlepel verse bieslook, fijngehakt
  • Zout en peper
Bereiding
  • Stap 1 Klop de eieren los met de room. Doe dit losjes en niet te lang, want de eidooiers en eiwitten hoeven niet helemaal gemengd te zijn.
  • Stap 2 Voeg de helft van de bieslook toe aan dit eimengsel en breng het op smaak met peper en zout.
  • Stap 3 Verhit de boter in een pan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur.
  • Stap 4 Draai het vuur laag als de boter niet meer bruist.
  • Stap 5 Giet het eimengsel in de pan en laat dit 20 seconden staan. Roer tussentijds niet.
  • Stap 6 Op het moment dat het ei aan de randen begint te stollen, schuif je met een spatel het ei van de rand naar het midden. Zo gaat het nog vloeibare ei ook stollen. Doe dit ‘vouwen’ in rustig tempo tot al het ei gaar is.
  • Stap 7 Zet als het ei halverwege is, het vuur uit. De pan heeft namelijk nog voldoende warmte om het ei verder gaar te laten worden.
  • Stap 8 Garneer de scrambled eggs met de overgebleven bieslook.

Serveer met een paar stevige boterhammen en eventueel uitgebakken spek of gerookte zalm en je hebt een ontbijt waar je de hele dag op vooruit kunt.

 

Foto via Shutterstock.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren


Related Posts

Hot cross buns (Engelse paasbroodjes)

Hot cross buns (Engelse paasbroodjes)

Hot cross buns zijn een soort zoete rozijnenbroodjes die in Engeland traditioneel op Goede Vrijdag en met Pasen gegeten worden. Lekker met een lik roomboter!

Koolhydraatarm vogelbroodje

Koolhydraatarm vogelbroodje

Wanneer je ontbijt met voldoende zaden en zemelen, weet je zeker dat je tot de lunch geen honger hebt. Dit vogelbroodje is daar een uitstekend voorbeeld van. En het is niet alleen voedzaam, maar ook hartstikke lekker.