The Eggcheff Cooker & Scrambled: eieren klaar in 1 minuut

The Eggcheff Cooker & Scrambled: eieren klaar in 1 minuut

Zachtgekookt, hardgekookt of juist als roerei: iedereen heeft een eigen favoriet als het om eieren gaat. Uitvinder Marcel Bivert heeft een manier gevonden om ze binnen één minuut op je bord te krijgen: The Eggcheff Cooker en de Eggcheff Scrambled.

Maar liefst 10 jaar heeft Bivert met zijn bedrijf Eggciting onderzoek gedaan, voordat The Eggcheff Cooker en The Eggcheff Scrambled de markt op konden. En nu is het zover: er staan twee apparaten die binnen één minuut een ei kunnen garen. De eerste exemplaren worden begin oktober in gebruik genomen. In de horeca, want voor particulieren zijn de apparaten nog niet beschikbaar.

Snelkookei in de Eggcheff Cooker

Het idee voor de Eggcheff Cooker kwam eerst. Roereieren die liggen uit te drogen onder de verwarmingslampen en eieren die altijd te zacht of te hard gekookt zijn: de uitvinder werd niet enthousiast van de kwaliteit van de eieren die hij onderweg of in hotels kreeg voorgeschoteld, vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. “Vaak ligt het er niet smakelijk bij en wordt het ook niet vers bereid, wat het minder aantrekkelijk maakt.”

Eggcheff Cooker

In 1 minuut klaar

En ook thuis maken mensen doordeweeks niet gauw een eitje voor zichzelf, weet Bivert. “Dat is gebleken uit een door ons geïnitieerd consumentenonderzoek. Ze zijn te gehaast of nemen er simpelweg gewoon de tijd niet voor. In combinatie met de groeiende behoefte van de consument aan gemak is het idee voor The Eggcheff ontstaan.” Bivert bracht een team bij elkaar bestaande uit ingenieurs, mensen uit de hotelsector en een levensmiddelenbedrijf met als resultaat deze vernuftige apparaten. The EggCheff Cooked maakt de gekookte eieren binnen 1 minuut. Maar daarvoor moeten mensen dus wel naar een horeca-gelegenheid. Bij een hotelbuffet kun je dan bijvoorbeeld zelf aan de slag: consumenten kunnen de apparaten van The Eggcheff eenvoudig en veilig zelf bedienen. Met enkel en alleen een druk op de knop van de Cooker kun je kiezen tussen een zacht, medium of hardgekookt ei. “Zodra je drukt, sluit het klepje. Op het touchscreen verschijnt dan een animatie waardoor je kunt zien wat er met het ei gebeurt. Een minuut later is het klaar.”

Roerei ook mogelijk

The Eggcheff combineert twee manieren van verwarmen: verwarmen met water en verwarmen met straling. Door zout toe te voegen aan dat water, wordt het stuurbaar. Het water wordt op hoge snelheid rondgepompt rond het ei, waardoor de warmte direct naar dat ei gaat. Daarnaast komt er geleidelijk warmte van buiten naar binnen. Daardoor kan je zelf sturen hoe zacht je het eiwit of eigeel wilt hebben.

Eggcheff Scrambled

Eggcheff Scrambled

Eggciting werkte onder andere samen met Philips Electronics voor het ontwerp. “We kwamen er tijdens die ontwikkelingsfase achter dat we de techniek ook kunnen toepassen om snel een roerei te bereiden.” De Eggcheff Scrambled kookt en mengt de eieren automatisch en voegt zelfs een spork aan de beker of mok toe, zodat je deze ook mee kunt nemen. Verse ingrediënten als tomaat, paprika, ui en kaas kunnen naar wens toegevoegd en meegekookt worden. En dat allemaal in een minuutje, terwijl je op je koffie wacht.

 

Lees ook: Zo maak je makkelijke roerei in een mok.

 

Nieuwsbericht van 13-09-2019, bronnen: AD, Duurzaam-ondernemen. Foto’s EggCheff: Eggciting.