Heb je ’s morgens niet veel tijd, maar wil je wél lekker ontbijten? Dan is dit ontbijtje iets voor jou. Deze roerei met kaas bereid je in nog geen vier minuten! Het is een kwestie van de ingrediënten mengen en je mok eventjes in de magnetron zetten. Voedzaam en supersnel klaar.
Roerei, ook wel bekend als scrambled eggs, wordt bereid door eieren te klutsen en te koken tot ze stollen en een romige textuur krijgen. In oude Romeinse en Perzische keukens werd al iets soortgelijks gemaakt en ook in Europa werd het al in de middeleeuwen gegeten. Inmiddels is het een populair ontbijtgerecht in veel westerse landen, vooral in de Verenigde Staten en Canada. Traditioneel wordt het in een koekenpan gemaakt, maar dat kan ook anders. Wij maken snelle roerei met kaas in een mok in de magnetron. Lekker zo uit de mok of op een geroosterde boterham.
Een sneller roerei bestaat haast niet, maar als het bereiden van dit recept je nog te lang duurt, kun je de ingrediënten zelfs de avond ervoor vast mengen en tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten. De kaas kan door het ei of er overheen. En natuurlijk kun je variëren door er bijvoorbeeld ham, tomaat, andere groenten of kruiden aan toe te voegen. Dat is nog eens een lekkere, voedzame én snelle start van je dag!
Het perfecte roerei volgens Gordon Ramsay
Wil je weten hoe je het perfecte roerei maakt? De beroemde chef Gordon Ramsay maakt er een sport van om recepten van over de hele wereld te maken. We hebben er een aantal voor je verzameld. Probeer Gordon’s alpaca roerei uit Peru eens, of waag je aan zijn roerei met spam uit Hawaii. Hij heeft zelfs een variant met zee-oren uit Nieuw-Zeeland en eentje met Peruaanse suri-wormen op zijn kookrepetoire staan.

Roerei met kaas in een mok
Ingrediënten
- 2 eieren (L)
- 2 eetlepels melk
- beetje geraspte kaas
- peper en zout
Instructies
- Doe de eieren met de melk in een magnetronbestendige mok.
- Voeg naar smaak peper en zout toe.
- Meng alle ingrediënten goed door elkaar met een vork.
- Verwarm 1 minuut in de magnetron op 750 Watt.
- Roer even door met een vork.
- Herhaal dit nog een of twee keer tot het ei gestold is.
- Strooi er een beetje kaas overheen en zet nog even in de magnetron tot de kaas gesmolten is.
Bekijk ook:
- Oeufs en meurette (gepocheerde eieren in rodewijnsaus)
- Zarangollo Murciano (Spaanse courgetteschotel)
- Eieren breken: dit is de enige juiste manier
- Tsoureki (Grieks paasbrood)
- Colomba pasquale (Italiaans paasbrood)
Foto: Incredible Egg.