Eén op de vijf Britten denkt dat eieren vegan zijn

Eén op de vijf Britten denkt dat eieren vegan zijn

Dat mensen steeds minder goed weten waar hun eten nu precies vandaan komt, dat is bekend. Maar in Groot-Brittannië  maken ze het wel heel bont: één op de vijf Britten denkt dat eieren en geitenmelk vegan zijn.

Plantaardig eten is wereldwijd sterk in opkomst. Naast de mensen die regelmatig iets vegans op tafel zetten, zijn er ook die-hard veganisten die nooit iets van dierlijke herkomst eten. In Nederland zijn dat naar schatting zo’n 121.000 mensen (2019). 

Onwetend over veganisme

Ook in Groot-Brittannië is vegan eten aan een grote opmars bezig. Het aantal veganisten is daar de laatste vier jaar verviervoudigd en er zijn ruim een half miljoen vegan eettentjes. Toch zijn er duizenden Britten die niet weten van een veganistisch dieet precies inhoudt. 

Eieren volgens Britten vegan

Maaltijdboxleverancier HelloFresh vroeg 2.004 Britse volwassenen naar hun kennis over voeding. De respondenten moesten van een reeks producten aangeven of zij dachten dat deze vegan waren of niet. Ook kregen ze multiple choice vragen waarbij ze aan moesten geven wat bepaalde etenswaren eigenlijk waren. Uit de resultaten blijkt dat één op de vijf Britten (20 procent) denkt dat eieren veganistisch zijn. En 22 procent dacht dat geitenmelk vegan is, “omdat het niet van koeien komt”.

Moeite met prakken van avocado

Ook de verdere voedingskennis is niet om over naar huis te schrijven: één op de tien Britten denkt dat tofu een type paddenstoel is (tofu is een sojaproduct) en 22 procent van hen denkt dat kalfsvlees (veal in het Engels) vlees van een hert is. Bacon komt volgens bijna 5 procent van de koe, in plaats van van een varken. Bovendien bleek de helft van de respondenten moeite te hebben maaltijden zoals avocado op toast, lasagne of een simpele curry te maken.

Lees ook: Waarom eten vegans geen eieren?

Nieuwsbericht van 14-09-2019, bronnen: HelloFresh, Independer. Foto via Unsplash.


Related Posts

‘Dagelijks een ei vergroot risico op hart- en vaatziekten niet’

‘Dagelijks een ei vergroot risico op hart- en vaatziekten niet’

De discussie of eieren nu goed of slecht voor je hartgezondheid zijn, kan gesloten worden. Wetenschappers zijn er over uit: dagelijks een ei kan prima.

Jumbo gaat als eerste Nederlandse supermarkt Respeggt eieren (eieren zonder eendagshaantjes) verkopen

Jumbo gaat als eerste Nederlandse supermarkt Respeggt eieren (eieren zonder eendagshaantjes) verkopen

Jumbo gaat zijn eierketen diervriendelijker maken, door eieren zonder eendagshaantjes te verkopen. De supermarkt gaat samenwerken met Respeggt, een bedrijf dat ‘eieren zonder kuikendoden’ garandeert. De Respeggt eieren zijn vanaf maart in ieder filiaal verkrijgbaar.