Uittip: Kunst op schaal 2019

Uittip: Kunst op schaal 2019

Het versieren van eieren met Pasen is een eeuwenoude traditie. Maar sommige mensen zijn er wel heel erg goed in. Vanaf 24 maart kun je die kunstwerkjes bewonderen in De Orangerie van Zeijen, waar voor de 33-e keer de expositie ‘Kunst op Schaal’ wordt gehouden. 

De verkoopexpositie Kunst op Schaal wordt door verzamelaars enorm gewaardeerd en kan tot de top van Europa gerekend worden. Dit jaar doen er zo’n vijftig kunstenaars van over de hele wereld mee. Mensen uit Rusland, Duitsland, Zwitserland, Frankrijk, Roemenië, Oekraïne, India, België en Nederland laten hun mooiste werken zien. 

Replica’s van Fabergé

Op de expositie kun je verschillende technieken bewonderen. Eieren beschilderd met acryl-, aquarel-, olieverf en Oost-Indische inkt bijvoorbeeld. Maar ook geëtste, gekraste en gefreesde eieren of eieren versierd met knip-en vouwwerk, klei of zelfs open geboord. De Oranjerie heeft tevens de exclusieve verkoop van replica’s van de complete Fabergé collectie Tsaren eieren. Dagelijks is één van de exposanten aanwezig en demonstreert een speciale techniek. De agenda daarvan vind je hier.

Kunst op Schaal vindt plaats van 24 maart tot en met 20 april 2019 in De Orangerie van Zeijen (Drenthe). Op hun site vind je meer informatie en de openingstijden.

Zelf eieren beschilderen? Dat kan op een makkelijke, natuurlijke manier.

Foto: De Orangerie.