Kipster-ei wil de VS veroveren

Kipster-ei wil de VS veroveren

De populaire, CO2-vrije Kipster-eieren willen uitbreiden naar Amerika. De Limburgse kippenboer die de eieren produceert, zegt dat er ‘op dit moment hele goede gesprekken met een afnemer lopen’. Hij hoopt dat de eieren vanaf 2020 in de Amerikaanse schappen liggen.

Directeur Ruud Zanders in het Financieel Dagblad: “Op een bijeenkomst in de VS stapte er een partij op ons af die zei: ‘wat jullie doen, dat bevalt ons wel'”. De ondernemer kan vanwege een geheimhoudingsclausule niet zeggen om welke partij het precies gaat, maar wel dat het een bedrijf is dat ‘direct aan consumenten levert’. In het meest optimistische scenario liggen er vanaf 2020 Kipster-eieren in Amerikaanse schappen, denkt Zanders. ‘Maar in de loop van 2021 is realistischer.’

Tweede Kipster-stal in aanbouw

Kipster-eieren worden in Nederland alleen bij Lidl verkocht. Kipster heeft nu één stal in Venray met daarin 24.000 kippen. Een tweede stal in het Gelderse Beuningen is in aanbouw. Daar kunnen nog eens 2,5 mln eieren per jaar extra worden geleverd, een verdubbeling van de capaciteit. Als het aan Zanders ligt, komt er ook een stal in de Randstad om snel aan de grote vraag daar te kunnen voldoen.

Kipster-eieren worden volledig uitstootvrij geproduceerd. Het doorzichtige dak van een Kipster-stal bestaat uit zonnepanelen waardoor het in zijn eigen stroombehoefte voorziet, bovendien eten de kippen eten geen geïmporteerde maïs of soja, maar voedsel dat gemaakt is van kruimels uit brood- en koekjesfabrieken uit de omgeving van de stal. De kippen kunnen vrij rondscharrelen in een ruimte vol daglicht en buitenlucht. Her en der zijn er in de stal boompjes verspreid zodat de kippen zich nog meer op hun gemak voelen. De eieren krijgen van de Dierenbescherming om die reden een drie-sterrenlabel voor welzijn.

Nieuwsbericht van 23-03-2019, foto: PaperFoam, bron: FD.


Related Posts

Dit zegt de kleur van een eidooier écht

Dit zegt de kleur van een eidooier écht

Op verschillende sites staat te lezen dat je aan de kleur van een eidooier kunt zien of de kip een goed leven heeft. Dit is klinkklare onzin! De kleur van je eieren – of beter gezegd het eigeel – zegt niets over de gezondheid van […]

Eieren breken: dit is de enige juiste manier

Eieren breken: dit is de enige juiste manier

Een ei breken, hoe moeilijk kan dat nu zijn? Heel moeilijk blijkbaar, want de meeste mensen doen het al hun hele leven verkeerd, met stukjes schaal in hun eten als gevolg. Dít is de enige juiste manier om eieren te breken.