Zelf eikruiden maken: supersimpel en smakelijk

Zelf eikruiden maken: supersimpel en smakelijk

Eikruiden geven je roerei, omelet of gekookte eitje net dat beetje extra pit. Maar waarom kant-en-klaar kopen als zelf maken zo gemakkelijk is? Dat kan terwijl je bij het fornuis staat, maar je kunt natuurlijk ook vast een voorraadje maken. 

Feitelijk kun je je ei kruiden met alles wat je lekker vindt. Roerei, omelet en zelfs een gekookt ei worden er alleen maar smakelijker van. Wij maken onze eikruiden met de volgende specerijen. Droog je zelf je bieslook, peterselie en rozemarijn, dan wordt de mix nog smakelijker. Maar je kunt ook de gedroogde variant uit de winkel gebruiken. Als je de eikruiden in een decoratief potje doet, is het ook nog eens een leuk cadeautje. 

Tip: Dit recept bevat nog steeds vrij veel zout. Als je zoutarm eet dan zijn de boeken Spice Wise en opvolger Spice Wise Too een echte aanrader om zonder zout je eten heerlijk op smaak te brengen.

Maak jij je kruidenmixen ook wel eens zelf? Deel je recept in de comments!

Zelf eikruiden maken: supersimpel en smakelijk

6 mei 2018
: eitje

Door:

Ingrediënten
  • 3 eetlepels grof zeezout of 2,5 eetlepels fijn keukenzout
  • 3 eetlepels gedroogde bieslook
  • 3 eetlepels gedroogde peterselie
  • 1 eetlepel gedroogde rozemarijn
  • 1,5 eetlepel uipoeder
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 0,5 theelepel chilipeper of zwarte peper
Bereiding
  • Stap 1 Meng alle kruiden goed door elkaar in een kom of gebruik een vijzel. Doe de eikruiden daarna over in een afsluitbaar potje.

Foto via Shutterstock.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.