Hartvormige wafels met kwark en rood fruit

Hartvormige wafels met kwark en rood fruit

Een ontbijt wordt extra speciaal met deze hartvormige wafels met kwark en rood fruit. Of je het nu aan je moeder of geliefde serveert, je kunt de rest van de dag geen kwaad meer doen. En ben je niet zo’n vroege vogel? Dan serveer je deze wafels toch gewoon met een bolletje ijs als dessert?

Ontbijt op bed: de één heeft er een bloedhekel aan, de ander mag je iedere dag zo verrassen. En verrassen doe je zeker met deze lekkere hartvormige wafels met rood fruit en een beetje kwark. Bijkomend voordeel: het kruimelt een stuk minder als een beschuitje met aardbeien. 

Hartvormige wafels met kwark en rood fruit

6 mei 2018
: 4
: 12 min
: eitje

Door:

Ingrediënten
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 250 gram melk
  • 2 eieren
  • 75 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • ½ eetlepel kaneel
  • Snufje zout
  • 125 gram gesmolten roomboter
  • Wafelijzer
Bereiding
  • Stap 1 Doe het zelfrijzend bakmeel samen met de melk in een grote kom en mix.
  • Stap 2 Roer de eieren er een voor een door.
  • Stap 3 Voeg suiker, vanillesuiker, kaneel en een snufje zout toe en mix alles goed door.
  • Stap 4 Voeg langzaam de gesmolten boter toe. Bewaar een klein beetje om je wafelijzer mee in te vetten.
  • Stap 5 Zet het wafelijzer aan en laat deze op de juiste temperatuur komen en bestrijk het ijzer met een beetje boter.
  • Stap 6 Schenk met een grote lepel gelijkmatig wafelbeslag in het apparaat en doe deze dicht.
  • Stap 7 Bak de wafels ongeveer 2 minuten of totdat ze goudbruin zijn.
  • Stap 8 Wanneer de wafels klaar zijn doe je het apparaat open en laat je de wafels heel even liggen zodat deze hard kunnen worden. Haal ze er dan met een vork uit en draai ze om, zodat ook de andere kant even kan uitharden.
  • Stap 9 Verdeel de wafels over de borden en serveer met een beetje kwark en rood fruit, zoals bosbessen, frambozen en aardbeien.

Foto’s via Shutterstock en Pixabay

BewarenBewaren

BewarenBewaren


Related Posts

Hot cross buns (Engelse paasbroodjes)

Hot cross buns (Engelse paasbroodjes)

Hot cross buns zijn een soort zoete rozijnenbroodjes die in Engeland traditioneel op Goede Vrijdag en met Pasen gegeten worden. Lekker met een lik roomboter!

Koolhydraatarm vogelbroodje

Koolhydraatarm vogelbroodje

Wanneer je ontbijt met voldoende zaden en zemelen, weet je zeker dat je tot de lunch geen honger hebt. Dit vogelbroodje is daar een uitstekend voorbeeld van. En het is niet alleen voedzaam, maar ook hartstikke lekker.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *