Deze vegetarische aardappel broccoli ovenschotel zit boordevol groenten en is ook nog eens van te voren klaar te maken. 25 minuutjes in de oven en jullie kunnen aan tafel!
Geen aardappelpuree in huis? Maak deze schotel dan met aardappelschijfjes. Als je de bovenkant dakpansgewijs bedekt en daarna bestrooit met kaas, ziet dat er extra aantrekkelijk uit. Naast broccoli kun je vrijwel iedere andere groente voor deze ovenschotel gebruiken. Denk aan diepvriesspinazie en doperwten.
Aardappel broccoli ovenschotel

Ingrediënten
- 4 eieren
- 900 gram broccoliroosjes
- 750 gram aardappelpuree
- 175 gram geraspte oude kaas
- 125 milliliter crème fraîche
- 6 eetlepels melk
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 mespunt gedroogde nootmuskaat
- 1 eetlepel olijfolie
- Peper en zout
Bereiding
- Stap 1 Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en vet een ovenschaal in met een beetje olie.
- Stap 2 Versnipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- Stap 3 Kook de broccoliroosjes in 5 minuten net niet helemaal gaar.
- Stap 4 Verhit een beetje olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg de broccoli toe en roerbak even.
- Stap 5 Klop de eieren los met de crème fraîche en de geraspte kaas, voeg melk, zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe en schep dit door het broccolimengsel.
- Stap 6 Roer de aardappelpuree los met een vork, schep de helft in de ovenschaal en strijk het glad.
- Stap 7 Schep het broccolimengsel op de aardappelpuree en verdeel de resterende puree erover.
- Stap 8 Zet de schaal iets onder het midden in de oven en bak deze aardappel broccoli ovenschotel in 20-25 minuten goudbruin.
Lekker? Probeer ook deze frittata met spruitjes en doperwtjes eens!
Foto via Shutterstock.