Frittata met spruitjes en doperwtjes

Frittata met spruitjes en doperwtjes

Spruitjes. Hoewel ze minder bitter smaken dan vroeger, vindt nog steeds niet iedereen ze lekker. En dat is jammer, want ze zitten boordevol vitamine C. Wedden dat je voor deze frittata met spruitjes en doperwtjes wel de handen op elkaar krijgt?

Vooral kinderen hebben moeite met spruitjes. Maar de populariteit van deze vitaminebommetjes zit in de lift, ondermeer omdat ze veel minder bitter smaken dan vroeger. En ook omdat we tegenwoordig veel creatiever in de keuken zijn dan vroeger. Overigens hebben de kleinste spruiten de meeste smaak: ze zijn vaak minder bitter en iets zoeter. 

Frittata met spruitjes als superfood

In Amerika worden spruiten vanwege hun hoge gehalte aan vitamines – spruitjes bevatten tot drie keer meer vitamine C dan een sinaasappel – gezien als superfood. De Amerikanen eten ze voornamelijk rauw, verwerkt in smoothies, maar je kunt natuurlijk meer met deze groente. Denk aan een lekker stamppotje, of geroerbakte spruitjes met spekjes. Of serveer deze heerlijke frittata met spruitjes en doperwtjes. Je maakt deze omelet in de oven, in een ovenbestendige koekenpan. Je kunt natuurlijk ook een quichevorm of springvorm gebruiken.

Deze frittata met spruitjes en doperwtjes is zowel warm als koud lekker en je serveert hem met een salade of brood. De restjes? Die eet je morgen gewoon als lunch!

Vegetarische frittata met spruitjes en doperwtjes

9 februari 2019
: 4
: 35 min
: eitje

Door:

Ingrediënten
  • 6 eieren
  • 500 gram spruitjes (schoongemaakt)
  • 225 gram doperwtjes
  • 75 gram feta
  • 2 uien
  • 50 milliliter melk
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout
  • Ovenvaste koekenpan
Bereiding
  • Stap 1 Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Stap 2 Kook de spruitjes 10 minuten in pan met een bodem water en wat zout. Giet ze daarna af.
  • Stap 3 Snipper tegelijkertijd de ui en fruit deze op zacht vuur in een beetje olijfolie in een ovenbestendige koekenpan tot ze goudbruin zijn. Voeg de doperwtjes toe en bak deze zo’n 2 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper. Zet daarna het vuur uit.
  • Stap 4 Breek ondertussen de eieren boven een mengkom en voeg de melk en het kerriepoeder hieraan toe. Voeg naar smaak zout en peper toe en klop het eimengsel met een garde tot een glad en luchtig mengsel. Verkruimel de feta en roer deze door het mengsel.
  • Stap 5 Giet het eiermengsel voorzichtig over de groenten in de pan.
  • Stap 6 Zet de koekenpan in de oven en bak je frittata met spruitjes en doperwtjes in ongeveer 25 minuten af.

Tip: voeg eventueel uitgebakken spekjes toe voor een extra bite!

Lekker? Probeer dan ook deze vegetarische frittata met champignons en spinazie eens.

Foto via Shutterstock.


Related Posts

Fish and chips

Fish and chips

Fish and chips is een typisch Brits gerecht van gefrituurde vis in combinatie met friet. Niet per se heel gezond, maar wel lekker!

Broccoliquiche met mosselen

Broccoliquiche met mosselen

Er zijn weinig maaltijden zo veelzijdig als quiche, want daarin kun je echt al je restjes groenten kwijt. Maar ook seizoensproducten natuurlijk, zoals mosselen. Wij gebruikten ze in deze overheerlijke broccoliquiche met mosselen.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *