Spinazie dillesoep met croutons en ei

Spinazie dillesoep met croutons en ei

Deze spinazie dillesoep met croutons en ei is te eten als lekkere, lichte lunch maar doet het ook prima als voorgerecht. En met één simpel trucje maak je er een lekker vullende maaltijdsoep van!

Niets is lekkerder dan verse soep. Deze heerlijke spinazie dille soep zit boordevol groenten en staat in slechts 35 minuten op tafel. Wil je er een vullende maaltijdsoep van maken? Voeg dan 500 gram kruimige aardappelen aan het recept toe. Deze snijd je in kleine stukjes en doe je tegelijk met de bouillon in de pan. 

Tip: niet per sé op zoek naar vegetarische soep? Roer dan vlak voor het serveren eens een handvol gerookte zalmsnippers door iedere kom soep. Lekker!

Spinazie dillesoep met croutons en ei

23 februari 2019
: 4
: 35 min
: eitje

Door:

Ingrediënten
  • 4 eieren
  • 1 liter groentebouillon
  • 600 gr spinazie 
  • Bosje dille
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 blaadjes laurier
  • Sap van 1 citroen
  • Olijfolie
  • Snufje nootmuskaat
  • Peper en zout
  • 1 deciliter zure room
  • 4 bruine boterhammen
Bereiding
  • Stap 1 Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
  • Stap 2 Snijd de boterhammen in vierkante blokjes van ongeveer 1 bij 1 centimeter, doe ze in een kom en meng er een scheut olijfolie door. Voeg wat zout en peper toe en bak ze op een bakplaat met bakpapier in 25 minuten goudbruin (halverwege een keer draaien).
  • Stap 3 Pel en snipper de uien en snijd de knoflook fijn.
  • Stap 4 Doe een beetje olijfolie in een grote soeppan en fruit hierin de uien en de knoflook.
  • Stap 5 Haal het uimengsel uit de pan en voeg nog een beetje olie toe. Roerbak de spinazie op hoog vuur totdat alles geslonken is.
  • Stap 6 Doe het ui-knoflookmengsel er weer bij en voeg de bouillon en laurier toe.
  • Stap 7 Laat de soep 15 minuten zacht koken, terwijl je ondertussen de eieren halfzacht kookt en laat schrikken.
  • Stap 8 Pel de eieren en snijd ze in vieren.
  • Stap 9 Haal de laurierblaadjes uit de soep, voeg de dille en nootmuskaat naar smaak toe, en kook dit nog 2 minuten mee. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa.
  • Stap 10 Breng op smaak met vers gemalen peper en zout en roer het citroensap erdoor.
  • Stap 11 Garneer de soep met de zure room en het ei en eventueel nog wat verse dille of koriander.

Weet jij waarom het een goed idee is ei bij je spinazie te eten? Check het antwoord hier!

Foto via Shutterstock.

 

 


Related Posts

Karnemelkpoffertjes: zelfgemaakt is toch het lekkerst

Karnemelkpoffertjes: zelfgemaakt is toch het lekkerst

Goudgele poffertjes met een dot poedersuiker en een flinke klont smeltende roomboter. Heerlijk! Nog lekkerder: karnemelkpoffertjes met zo’n zelfde laag poedersuiker en klont boter. Yum!

Oeufs en meurette (gepocheerde eieren in rodewijnsaus)

Oeufs en meurette (gepocheerde eieren in rodewijnsaus)

Oeufs en meurette is een Franse klassieker uit de Bourgogne. Heerlijke gepocheerde eieren in een saus van rode wijn, met spek en champignons. 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *