Lekker smeuïg en een beetje kleverig, met een krokant korstje en een boterzachte vulling: deze chocolade brownies met pindakaasvulling zijn echt een match made in heaven. Ontdek het zelf!
Chocolade brownies met pindakaasvulling
26 december 2018
: Circa 12
: 30 min
: 10 min
: 40 min
: eitje
Ingrediënten
- Voor de brownies:
- 3 eieren
- 350 gram pure chocolade, fijngehakt
- 120 gram ongezouten boter
- 225 gram kristalsuiker
- 50 gram lichtbruine basterdsuiker
- 2 theelepels vanille-extract
- 1/2 theelepel bakpoeder
- Snufje zout
- 100 gram bloem
- 30 gram cacaopoeder
- Voor de pindakaasvulling:
- 120 gram ongezouten boter
- 250 gram pindakaas
- 375 gram poedersuiker
- 1 theelepel vanille-extract
- 2 eetlepels melk
Bereiding
- Stap 1 Smelt de chocolade met de boter au bain-marie.
- Stap 2 Meng de eieren, de suiker (allebei de soorten), het vanille-extract, het bakpoeder en een snufje zout in de keukenmachine en laat even draaien.
- Stap 3 Voeg het gesmolten chocolademengsel, de bloem en het cacaopoeder toe en mix op een lage stand tot een egaal mengsel.
- Stap 4 Zet de kom een half uur afgedekt in de koelkast.
- Stap 5 Verwarm daarna de oven voor op 180 graden Celsius.
- Stap 6 Lepel het beslag op twee met bakpapier beklede bakplaten. Doe dit met een ijsschep en laat steeds wat ruimte tussen de koekjes.
- Stap 7 Zet ze 10 minuten in de oven en laat ze afkoelen.
- Stap 8 Mix de boter voor de vulling met de pindakaas in de keukenmachine tot een zacht mengsel.
- Stap 9 Voeg de poedersuiker, de melk en het vanille-extract toe en mix dit op een lage stand tot er een smeuïge crème ontstaat. Doe dit mengsel in een spuitzak of een boterhamzakje waar je een punt vanaf hebt geknipt.
- Stap 10 Spuit de pindakaasvulling op de helft van de brownies en bedek met de andere helft.
- Stap 11 Serveer de brownies met pindakaasvulling het liefste direct.
Lekker? Probeer dan ook deze karamel zeezout brownies eens!
Foto via Shutterstock.