Crêpes met gekarameliseerde peertjes

Crêpes met gekarameliseerde peertjes

Krijg je eters dit weekend of wil je je gezin eens extra verwennen? Serveer dan deze crêpes met gekarameliseerde peertjes als dessert. ‘T duurt even – zo’n 40 minuten – maar dan heb je ook een toetje waar iedereen van smult.

Wij Hollanders zijn gewend aan stevige pannenkoeken. Maar als dessert zijn luchtige Franse crêpes eigenlijk veel lekkerder. Deze crêpes met gekarameliseerde peertjes zijn bij ons momenteel favoriet. Lekker zoet, niet te zwaar op de maag, kortom: een perfecte afsluiter van een etentje.

Crêpes met gekarameliseerde peertjes

7 februari 2020
: 4
: 40 min
: eitje

Door:

Ingrediënten
  • 2 eieren
  • 100 gram bloem
  • 200 ml melk
  • 75 gram boter + een beetje extra
  • 50 gram suiker
  • 100 ml slagroom
  • 4 kleine peren
  • Snufje zout
  • IJs (optioneel)
Bereiding
  • Stap 1 Begin met de karamel: verwarm hiervoor de suiker in een steelpan met 2 eetlepels water en een snufje zout. Laat dit rustig goudbruin worden, zonder te roeren. Af en toe de pan een beetje schudden voorkomt aanbranden.
  • Stap 2 Verwarm in een andere pan 50 gram boter met de slagroom. Giet dit warme mengsel bij de gekarameliseerde suiker en meng dit met een houten spatel tot een gladde mix.
  • Stap 3 Klop een beslag van de bloem, melk en eieren en maak hiervan dunne, goudbruine crêpes door steeds een klein beetje beslag te bakken in een beetje boter. Blijf dit herhalen tot het beslag op is.
  • Stap 4 Was de peren, haal het klokhuis eruit en snijd ze in partjes. Doe ze in de pan met karamel en bak ze in circa 5 minuten rondom bruin.
  • Stap 5 Leg één of twee in vieren gevouwen crêpes op ieder bordje, met daarop wat partjes peer en besprenkel dit met eventueel overgebleven karamelsaus.
  • Stap 6 Je kunt je crêpes met gekarameliseerde peertjes serveren met een bolletje kaneel- of vanille-ijs, nog lekkerder!

Een basisrecept voor Franse crêpes vind je hier.

 

 

Foto via Shutterstock.


Related Posts

Espressopudding met chocoladeschaafsel

Espressopudding met chocoladeschaafsel

Je moet er even op wachten, maar dan heb je ook wat. Deze espressopudding met chocoladeschaafsel bevat voor de chocaholics onder ons vast niet genoeg chocolade, maar de koffieliefhebbers zullen ‘m zeker weten te waarderen. Je kunt deze espressopudding ook in lege eierschalen maken, voor […]

Colomba pasquale (Italiaans paasbrood)

Colomba pasquale (Italiaans paasbrood)

Geen paastafel in Italië zonder colomba pasquale. Dit Italiaanse paasbrood heeft de vorm van een duif en smaakt een beetje zoet, als briochebrood. De colomba pasquale is niet lastig te maken, maar het traditionele recept neemt wel veel tijd in beslag. Gelukkig is er ook […]



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *