Krijg je eters dit weekend of wil je je gezin eens extra verwennen? Serveer dan deze crêpes met gekarameliseerde peertjes als dessert. ‘T duurt even – zo’n 40 minuten – maar dan heb je ook een toetje waar iedereen van smult.
Wij Hollanders zijn gewend aan stevige pannenkoeken. Maar als dessert zijn luchtige Franse crêpes eigenlijk veel lekkerder. Deze crêpes met gekarameliseerde peertjes zijn bij ons momenteel favoriet. Lekker zoet, niet te zwaar op de maag, kortom: een perfecte afsluiter van een etentje.
Crêpes met gekarameliseerde peertjes
Ingrediënten
- 2 eieren
- 100 gram bloem
- 200 ml melk
- 75 gram boter + een beetje extra
- 50 gram suiker
- 100 ml slagroom
- 4 kleine peren
- Snufje zout
- IJs (optioneel)
Bereiding
- Stap 1 Begin met de karamel: verwarm hiervoor de suiker in een steelpan met 2 eetlepels water en een snufje zout. Laat dit rustig goudbruin worden, zonder te roeren. Af en toe de pan een beetje schudden voorkomt aanbranden.
- Stap 2 Verwarm in een andere pan 50 gram boter met de slagroom. Giet dit warme mengsel bij de gekarameliseerde suiker en meng dit met een houten spatel tot een gladde mix.
- Stap 3 Klop een beslag van de bloem, melk en eieren en maak hiervan dunne, goudbruine crêpes door steeds een klein beetje beslag te bakken in een beetje boter. Blijf dit herhalen tot het beslag op is.
- Stap 4 Was de peren, haal het klokhuis eruit en snijd ze in partjes. Doe ze in de pan met karamel en bak ze in circa 5 minuten rondom bruin.
- Stap 5 Leg één of twee in vieren gevouwen crêpes op ieder bordje, met daarop wat partjes peer en besprenkel dit met eventueel overgebleven karamelsaus.
- Stap 6 Je kunt je crêpes met gekarameliseerde peertjes serveren met een bolletje kaneel- of vanille-ijs, nog lekkerder!
Een basisrecept voor Franse crêpes vind je hier.
Foto via Shutterstock.