Er gaat niets boven uitgebreid ontbijten op zondagmorgen. Of op elke andere dag dat je er tijd voor hebt. Deze American pancakes met sinaasappel zorgen voor een lekkere en gezonde start van je dag.
Deze American pancakes – of op z’n Hollands Amerikaanse pannenkoekjes – zijn dikker dan we in Nederland gewend zijn. Gelukkig betekent dat niet dat er in het midden van je pannenkoek een zompige, halfgare boel ontstaat. Door het gebruik van zelfrijzend bakmeel en bakpoeder toe te voegen, zijn deze American pancakes met sinaasappel juist heerlijk luchtig. Gebruik wel versgeperst sinaasappelsap, met sap uit pak worden ze echt een stuk minder lekker.
American pancakes met sinaasappel
Ingrediënten
- 2 eieren
- 250 ml vers sinaasappelsap
- 1 banaan
- 225 gram zelfrijzend bakmeel
- 75 gram roomboter
- 3 eetlepels honing of stroop (+ een beetje extra)
- 1 zakje bakpoeder
- 1 eetlepel suiker
- 1 sinaasappel
- Zout
Bereiding
- Stap 1 Boen de sinaasappel schoon en snijd deze in stukjes.
- Stap 2 Meng het sinaasappelsap met de honing of stroop.
- Stap 3 Kluts de eieren en smelt 30 gram van de boter.
- Stap 4 Meng het zelfrijzende bakmeel met het bakpoeder en de suiker in een kom.
- Stap 5 Schil en prak de banaan en doe deze ook in de kom.
- Stap 6 Voeg het sinaasappelsap, de eieren, de gesmolten boter en een halve theelepel zout toe en mix het geheel in twee minuten tot een beslag.
- Stap 7 Verhit een klein klontje boter op middelhoog vuur in een koekenpan. Bak steeds drie kleine pannenkoekjes – of zoveel als er in je pan passen – tegelijk.
- Stap 8 Bak beide zijden goudbruin. Keer de pannenkoekjes om als er belletjes aan de bovenkant van het beslag verschijnen.
- Stap 9 Garneer de Amerikaanse pannenkoekjes met partjes sinaasappel en eventueel wat verse kruiden voor de kleur. Besprenkel ze tenslotte met wat honing of stroop en serveer direct.
Probeer ook deze bananenpannenkoekjes met kokos of deze Marokkaanse griesmeelpannenkoekjes eens!
Foto via Shutterstock.