Cheeseburger met avocado en ei

Cheeseburger met avocado en ei

In het weekend is het tijd voor een lekkere stevige lunch. Deze cheeseburger met avocado en ei voldoet daar zeker aan. Wedden dat iedereen hem lekker vindt?

Avocado, cheddar, ei… Het zijn allemaal heerlijke romige smaken die samenkomen in deze fantastisch lekkere cheeseburger met avocado en ei. En laten we die knapperige bacon niet vergeten. Yum! Dat de hamburgers zelfgemaakt zijn, maakt ze extra lekker. Niet alleen de kinderen juichen als je deze burgers serveert!

Tip: maak je vaker zelf hamburgers? Dan loont het de moeite een hamburgerpers aan te schaffen. Niet duur, wel heel erg handig!

Cheeseburger met avocado en ei

21 februari 2020
: 4
: 15 min
: eitje

Door:

Ingrediënten
  • 4 eieren
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 
500 gram half-om-half gehakt
  • 8 plakken bacon
  • 4 plakken cheddar
  • 2 sjalotten
  • 1 eetrijpe avocado
  • 1 eetlepel worcestershiresauce

  • 2 eetlepels arachideolie
  • Peper en zout
Bereiding
  • Stap 1 Pel de sjalotten en snipper ze.
  • Stap 2 Meng het gehakt met de worcestershiresauce, de sjalotten, peper en zout naar smaak. Verdeel het vlees in vier porties en vorm er met je handen hamburgers van. Je kunt hier natuurlijk ook een hamburgerpers voor gebruiken.
  • Stap 3 Bak de plakken bacon in een koekenpan op matig vuur in circa 2 minuten uit en laat ze op keukenpapier uitlekken.
  • Stap 4 Gril de hamburgers 4 minuten. Keer ze en beleg met de cheddar. Gril ze nogmaals 4 min.
  • Stap 5 Snijd de broodjes open en rooster ze eventueel.
  • Stap 6 Verhit ondertussen de olie in een grote koekenpan en bak 4 spiegeleieren.
  • Stap 7 Halveer de avocado in de lengte en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in plakken.
  • Stap 8 Beleg de broodjes met de bacon, een burger met kaas, plakjes avocado en een gebakken ei.
  • Stap 9 Serveer met de bovenkant van de broodjes erbij en eventueel wat ketchup.

Lekker, maar liever geen brood? We hebben ook een heerlijk recept voor een koolhydraatarme avocadoburger met bacon en ei.

Foto via Shutterstock.


Related Posts

Karnemelkpoffertjes: zelfgemaakt is toch het lekkerst

Karnemelkpoffertjes: zelfgemaakt is toch het lekkerst

Goudgele poffertjes met een dot poedersuiker en een flinke klont smeltende roomboter. Heerlijk! Nog lekkerder: karnemelkpoffertjes met zo’n zelfde laag poedersuiker en klont boter. Yum!

Oeufs en meurette (gepocheerde eieren in rodewijnsaus)

Oeufs en meurette (gepocheerde eieren in rodewijnsaus)

Oeufs en meurette is een Franse klassieker uit de Bourgogne. Heerlijke gepocheerde eieren in een saus van rode wijn, met spek en champignons. 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *