De egguin: musthave voor iedere pinguïnfan

De egguin: musthave voor iedere pinguïnfan

Grote fan van pinguïns én dol op eieren? Dan is de Egguin je nieuwe beste vriend. Deze kleine pinguïnkolonie bewaakt tot zes eieren en je kunt ze er ook in koken.

Egguin

De Egguin – de naam is uiteraard een samentrekking van het Engelse eggs en pinguïn – is een ontwerp van Peleg Design. Dit designbureau ontwerpt gebruiksvoorwerpen die niet alleen functioneel zijn, maar er ook mooi uitzien én een vleugje humor hebben. Je kent ze misschien van hun vis om eieren mee te splitsen, de Yolk Fish, of hun design sleutelhouder Key Pete.

Egguin

Eieren bewaren in de Egguin

Zoals gezegd kun je in de egguin tot zes eieren kwijt. Zeker wanneer je voor witte eieren kiest, lijkt het net een kleine pinguïnkolonie. Natuurlijk staat dat leuk wanneer je je eieren buiten de koelkast bewaart, maar je kunt de egguin ook gewoon in de koelkast stallen. Wedden dat iedereen die de koelkast opent een glimlach op z’n gezicht krijgt? 

egguin

Eieren koken in de egguin

Maar deze pinguïns kunnen meer dan je eieren bewaken. De houder is gemaakt van BPA-vrij plastic dat niet alleen de kou van de koelkast aankan, maar ook het kokende water in een pan. En dat maakt het extra makkelijk om eieren te koken, je zet de Egguin simpelweg in het kokende water en wacht tot de eieren zacht of hard gekookt zijn. Het handvat is lekker lang en wordt niet warm, zodat je eieren makkelijk weer uit de pan kunt halen. En ze dan zo op tafel zetten natuurlijk, zodat iedere eter zelf zijn ei uit de buik van de pinguïn kan halen. Wij vinden dat het net is of Pingu op je eettafel staat 🙂

egguin

Waar koop je er een?

Je koopt zo’n Egguin voor 18 Dollar, omgerekend iets meer dan 16 Euro. In principe zijn alle artikelen van Peleg gewoon bij Bol.com te koop en vaak ook in wat luxere zaken en museumwinkels. Helaas was de Egguin gelijk zo’n grote hit op internet, dat ze tijdelijk uitverkocht zijn. Houd deze pagina in de gaten om te zien of ze al in Nederland verkrijgbaar zijn. Kun je niet wachten, pre-order hem dan op de site van Peleg Design.

Foto’s: Peleg Design. 


Related Posts

Lekker lokaal (en vegetarisch)

Lekker lokaal (en vegetarisch)

Koken met streekproducten is helemaal terug van weggeweest. Eieren van de eierautomaat, bloemkool uit de boerderijwinkel. Zelfs de meeste supermarkten hebben een metertje of wat lokaal aanbod. Spot on dus, het nieuwe kookboek van Laura de Grave: Lekker lokaal.

Het Grote Onthamsteren Kookboek: makkelijk je volle voorraadkast legen

Het Grote Onthamsteren Kookboek: makkelijk je volle voorraadkast legen

Of je nu aan het begin van de coronacrisis teveel hebt ingeslagen of dat je eigenlijk altijd een overvolle voorraadkast hebt: er komt een moment dat de boel moet worden leeggegeten. Zó doe je dat met het Grote Onthamsteren Kookboek.