De egguin: musthave voor iedere pinguïnfan

De egguin: musthave voor iedere pinguïnfan

Grote fan van pinguïns én dol op eieren? Dan is de Egguin je nieuwe beste vriend. Deze kleine pinguïnkolonie bewaakt tot zes eieren en je kunt ze er ook in koken.

Egguin

De Egguin – de naam is uiteraard een samentrekking van het Engelse eggs en pinguïn – is een ontwerp van Peleg Design. Dit designbureau ontwerpt gebruiksvoorwerpen die niet alleen functioneel zijn, maar er ook mooi uitzien én een vleugje humor hebben. Je kent ze misschien van hun vis om eieren mee te splitsen, de Yolk Fish, of hun design sleutelhouder Key Pete.

Egguin

Eieren bewaren in de Egguin

Zoals gezegd kun je in de egguin tot zes eieren kwijt. Zeker wanneer je voor witte eieren kiest, lijkt het net een kleine pinguïnkolonie. Natuurlijk staat dat leuk wanneer je je eieren buiten de koelkast bewaart, maar je kunt de egguin ook gewoon in de koelkast stallen. Wedden dat iedereen die de koelkast opent een glimlach op z’n gezicht krijgt? 

egguin

Eieren koken in de egguin

Maar deze pinguïns kunnen meer dan je eieren bewaken. De houder is gemaakt van BPA-vrij plastic dat niet alleen de kou van de koelkast aankan, maar ook het kokende water in een pan. En dat maakt het extra makkelijk om eieren te koken, je zet de Egguin simpelweg in het kokende water en wacht tot de eieren zacht of hard gekookt zijn. Het handvat is lekker lang en wordt niet warm, zodat je eieren makkelijk weer uit de pan kunt halen. En ze dan zo op tafel zetten natuurlijk, zodat iedere eter zelf zijn ei uit de buik van de pinguïn kan halen. Wij vinden dat het net is of Pingu op je eettafel staat 🙂

egguin

Waar koop je er een?

In principe zijn alle artikelen van Peleg gewoon bij Bol.com te koop en vaak ook in wat luxere zaken en museumwinkels. 

Foto’s: Peleg Design. 


Related Posts

9 onmisbare hebbedingen voor een mooie, goed gevulde paastafel

9 onmisbare hebbedingen voor een mooie, goed gevulde paastafel

Pasen is de gelegenheid bij uitstek om eens lekker uit te pakken bij de brunch, borrel of diner. Deze negen hebbedingen mogen daarbij eigenlijk niet ontbreken voor de mooiste, best gevulde paastafel!

De vega atlas: in 160 vega(n) recepten de wereld rond

De vega atlas: in 160 vega(n) recepten de wereld rond

De vega atlas is het nieuwe boek van De Hippe Vegetariër, oftewel: Isabel Boerdam.  En als iemand weet hoe divers de vega(n) keuken is, is zij het wel. Ze verzamelde de allerlekkerste vega recepten van over de hele wereld in dit prachtige boek. Wij lazen […]