Eieren voorkomen hongergevoel tijdens de slaap

Eieren voorkomen hongergevoel tijdens de slaap

Sommige mensen slapen slecht omdat ze de hele nacht worden achtervolgd door een hongergevoel. Voor hen is er goed nieuws: het eten van eieren of kaas kan dit vervelende gevoel tegengaan, waardoor je een stuk beter slaapt.

Met honger in je bed liggen en daardoor de slaap niet kunnen vatten is heel vervelend. Helaas hebben veel mensen er last van. Ook al hebben ze ’s avonds voldoende gegeten, ’s nachts krijgen ze weer honger en worden daardoor uit hun slaap gehouden. En steeds je bed uit om iets te eten is ook niet echt bevorderlijk voor je slaap. Wanneer je een uurtje voor het slapengaan een gekookt eitje eet, is dit hongergevoel wellicht verleden tijd.

Proteïnen remmen honger

Proteïnen remmen honger namelijk beter af dan koolhydraten of vetten, meent Peter Hauri, dokter en professor emeritus aan de  Amerikaanse Mayo Clinic en auteur van de bestseller No More Sleepless Nights. Hij heeft veel onderzoek gewijd aan het verband tussen slaapproblemen en voeding en is van mening dat iets proteïnerijks eten de slaapproblemen kan verlichten. En dat is mooi, want door te weinig slaap voel je  je niet alleen futloos, het vergroot ook het risico op allerlei gezondheidsklachten. (Chronisch) slaaptekort vergroot onder andere het risico op depressie (eieren zijn juist goed voor je humeur), op hart- en vaataandoeningen en zelfs op diabetes type 2.

Geen hongergevoel door één ei

Hauri is van mening dat vooral mensen die op dieet zijn gevaar lopen. Vaak zullen deze met een onvoldaan gevoel naar bed gaan, met als gevolg dat de honger in bed blijft knagen. Het eten van hardgekookte eieren – bij voorkeur maar één ei – of een portie kaas kan het hongergevoel tijdens de slaap helpen voorkomen. Overigens bevatten eieren ook nog andere stofjes die voor een betere nachtrust zorgen. Bijkomend pluspunt: ze zijn ook goed voor de lijn.


Foto via Pixabay. Bron: GezondheidsWeb.

BewarenBewaren

BewarenBewaren