Waarom je van eieren beter gaat slapen

Waarom je van eieren beter gaat slapen

Niets is vervelender dan in bed liggen woelen en draaien omdat je de slaap niet kunt vatten. Slecht slapen zorgt dat je overdag minder alert en uitgerust bent en heeft nadelige gevolgen voor je gezondheid. Maar liefst 28 procent van de Nederlanders zegt er last van te hebben. Wist je dat eieren je helpen beter te slapen?

Sommige voedingsstoffen, zoals cafeïne en veel suiker, hebben een slechte invloed op je nachtrust. Maar er zijn ook voedingsstoffen die juist een gunstig effect op je slaapkwaliteit hebben. Kip, kalkoen, noten en kersen bijvoorbeeld. Ook eieren kunnen in dit rijtje geschaard worden.

Tryptofaan helpt slapen

Eieren bevatten veel proteïne en tryptofaan. Dat aminozuur zorgt voor een slaperig gevoel doordat het de aanmaak van serotonine, een hormoon dat slaap mee regelt omdat het wordt omgezet in melatonine, stimuleert. Maar er zit ook veel vitamine B12 in en dat helpt je weer bij het sneller inslapen. Nog een pluspuntje: het eten van eieren kan hongergevoel tijdens je slaap voorkomen. Neem dus rustig een gekookt eitje een uurtje voor je je bed in duikt.

 

Foto via Pixabay.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren


Related Posts

Gepocheerd drie sterren-eitje op Zwarte Cross

Gepocheerd drie sterren-eitje op Zwarte Cross

Bezoekers van festival Zwarte Cross kunnen zich verheugen op een gepocheerd ei op Michelin-niveau.  La Clique Claque heet de automatiek die bezoekers drie dagen lang van deze drie sterren-eieren en twee andere gerechten voorziet. De topsnacks worden klaargemaakt door het team van chef Rik Jansma, […]

Kip en ei: 160 spreekwoorden op een rij

Kip en ei: 160 spreekwoorden op een rij

Er zijn heel veel spreekwoorden en gezegden waarin het woord ‘kip’ of ‘ei’ wordt gebruikt. En ook ‘haan’, ‘hoen’ en ‘kuiken’ komen vaak voorbij. Wij ontdekten er 160. Wedden dat je ze niet allemaal kent?