Eierkoek met hoedje

Eierkoek met hoedje

Hoewel Sonja Bakker er bekend mee is geworden, is deze eierkoek met hoedje niet echt ‘Sonja-proof’. Lekker is het natuurlijk wel, al moet je er even op wachten. Tip: neem voor dit gerecht Brabantse eierkoeken, met een doorsnede van circa 15 cm. Zelf eerst eierkoeken bakken kan natuurlijk ook!

Eierkoek met hoedje

Eierkoek met hoedje

Een heerlijk ouderwets toetje.
No ratings yet
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 3 uur
Totale tijd 3 uur 10 minuten
Gang Nagerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 4 eieren (je gebruikt alleen de eiwitten)
  • eiercustard of stevige vanillevla
  • 4 eierkoeken (plakken cake kan ook)
  • 1 dl sherry
  • 1 dl rode jam
  • 4 el poedersuiker (gezeefd)

Instructies
 

  • Splits de eieren.
  • Bewaar de eiwitten tot gebruik in de koelkast in een schone kom.
  • Maak eiercustard of neem kant-en-klare (stevige) vanillevla.
  • Leg de eierkoeken of de cake op de bodem van een glazen ovenschaal.
  • Meng de sherry met de jam en besprenkel hiermee deze laag.
  • Vul de schaal met de custard of vla en laat dit 3 uur intrekken in de koelkast, bedekt met plasticfolie.
  • Klop de eiwitten stijf met de poedersuiker en bedek hiermee de vla.
  • Zet de grill op de hoogste stand. Laat er een goudbruin korstje op komen en serveer direct. Je kunt hiervoor ook een crème brûléebrander voor gebruiken.
Heb je dit recept gemaakt?Tag ons op social met #eieiei!

Tip: maak van de overgebleven dooiers een lekkere aioli

Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot vijf jaar (ook vanwege de alcohol), ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen is deze eierkoek met hoedje niet geschikt.

Recept en foto via Ei Love You.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept