Nee, dit zijn niet de eierkoeken die Sonja Bakker propagandeert, maar een veel lekkerder zelfgemaakte variant van kleiner formaat. De likeur geeft het koekje iets speciaals, maar laat deze gerust weg als je kinderen hebt.
Voor een speciale gelegenheid kun je er een beetje abrikozenmoes op spuiten en de koekjes dan bestrooien met poedersuiker. Lekker bij koffie of thee!
Eierkoekjes

Ingrediënten
- 3 eieren
- 130 gram gezeefde bloem
- 70 gram koude roomboter (in stukjes)
- 40 gram poedersuiker
- 250 gram amandelspijs
- 1 theelepel ketoembar (van de toko)
- 1/4 theelepel kaneel
- 1/4 theelepel nootmuskaat
- 2 eetlepels amandellikeur
- 40 gram amandelschaafsel
- Zout
- Bloem om te bestuiven
Bereiding
- Stap 1 Laat de eieren op kamertemperatuur komen en leg bakpapier op de bakplaat.
- Stap 2 Splits 2 eieren met een eierscheider in eidooiers en eiwitten. De eiwitten kun je bewaren in koelkast of diepvries om er bijvoorbeeld schuimgebak mee te maken.
- Stap 3 Maak een soepel deeg van de bloem, de boter, de suiker, een snuf zout, 1 eierdooier en de kruiden en voeg eventueel 1-2 eetlepels water toe.
- Stap 4 Verpak het deeg in plastic folie en leg het 2 uur in de koelkast.
- Stap 5 Meng de spijs met de andere eierdooier, het hele ei, de likeur en de amandelen. vul hiermee een spuitzak met spuitmond (stermodel nummer 4).
- Stap 6 Rol het deeg tot een dikte van 3 millimeter op een met bloem bestoven werkvlak.
- Stap 7 Steek er 30 rondjes uit met een doorsnede van ongeveer 4.5 centimeter en leg deze op de bakplaat.
- Stap 8 Spuit hierop roetjes van het spitsmengsel, laat hierbij een kleine buitenrand vrij.
- Stap 9 Zet de heteluchtoven op 165°C (gewone oven op 180°C) en bak hierin de koekjes goudbruin op de tweede richel van onderen in circa 15 minuten. Laat ze daarna op een rooster afkoelen.
Recept en foto via Ei Love You.