Beschuitje ei

Beschuitje ei

Een lekkere luxe beschuit voor een zondags ontbijtje. Hoewel… dit beschuitje met ei en zelfgemaakte eiersalade smaakt natuurlijk ook heerlijk op een doordeweekse dag. Lekker met een glaasje jus d’orange of een vers kopje thee. Voor een kruidige twist kun je nog een theelepel oregano toevoegen aan de eiersalade.

Beschuitje ei

30 september 2017
: 4
: 10 min
: eitje

Door:

Ingrediënten
  • 4 eieren (M of L)
  • 4 beschuiten
  • 2 eetlepels kwark
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1/4 theelepel tabasco
  • Zout en peper of eikruiden
  • 1 Theelepel oregano (optioneel)
  • Tuinkers (voor de garnering)
Bereiding
  • Stap 1 Kook de eieren hard in 8 minuten. Laat ze daarna schrikken in koud water en pel ze.
  • Stap 2 Snijd 3 eieren in plakjes, gebruik eventueel een eiersnijder.
  • Stap 3 Prak het laatste gekookte ei fijn en meng het met de kwark, de mayonaise, de tabasco en zout en peper (of eikruiden) naar smaak.
  • Stap 4 Bestrijk de beschuiten met de eiersalade en beleg met de plakjes ei.
  • Stap 5 Garneer meteen plukje tuinkers.

Foto en recept via Ei Love You.


Related Posts

Hot cross buns (Engelse paasbroodjes)

Hot cross buns (Engelse paasbroodjes)

Hot cross buns zijn een soort zoete rozijnenbroodjes die in Engeland traditioneel op Goede Vrijdag en met Pasen gegeten worden. Lekker met een lik roomboter!

Koolhydraatarm vogelbroodje

Koolhydraatarm vogelbroodje

Wanneer je ontbijt met voldoende zaden en zemelen, weet je zeker dat je tot de lunch geen honger hebt. Dit vogelbroodje is daar een uitstekend voorbeeld van. En het is niet alleen voedzaam, maar ook hartstikke lekker.