Een lekkere luxe beschuit voor een zondags ontbijtje. Hoewel… dit beschuitje met ei en zelfgemaakte eiersalade smaakt natuurlijk ook heerlijk op een doordeweekse dag. Lekker met een glaasje jus d’orange of een vers kopje thee. Voor een kruidige twist kun je nog een theelepel oregano toevoegen aan de eiersalade.
Beschuitje ei
Ingrediënten
- 4 eieren (M of L)
- 4 beschuiten
- 2 eetlepels kwark
- 2 eetlepels mayonaise
- 1/4 theelepel tabasco
- Zout en peper of eikruiden
- 1 Theelepel oregano (optioneel)
- Tuinkers (voor de garnering)
Bereiding
- Stap 1 Kook de eieren hard in 8 minuten. Laat ze daarna schrikken in koud water en pel ze.
- Stap 2 Snijd 3 eieren in plakjes, gebruik eventueel een eiersnijder.
- Stap 3 Prak het laatste gekookte ei fijn en meng het met de kwark, de mayonaise, de tabasco en zout en peper (of eikruiden) naar smaak.
- Stap 4 Bestrijk de beschuiten met de eiersalade en beleg met de plakjes ei.
- Stap 5 Garneer meteen plukje tuinkers.
Foto en recept via Ei Love You.