Wanneer je visite krijgt, wil je natuurlijk iets lekkers op tafel zetten. Deze gevulde eieren met ham en paprika zijn dan een goede keus. Ze zijn makkelijk te maken en zien er ook nog eens leuk uit. Wedden dat ze binnen no-time zijn verdwenen?
Voor gasten die geen ham eten, kun je natuurlijk ook de klassieke gevulde eieren op tafel zetten. Of deze eieren met garnalen en roomkaas. Even lekker en even makkelijk te maken!
Duivelse eieren met ham en paprika
Deze gevulde eieren met ham en verse paprika tover je zó op tafel. Bang dat je aan 12 gevulde eitjes niet genoeg hebt? Verdubbel dan gewoon de hoeveelheden.

Ingrediënten
- 6 eieren
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels crème fraîche
- 1 theelepel mosterd
- 2 theelepels tabasco
- 2 zoetzure augurken
- 60 gram ham
- Peper en zout
- Verse dille
- Verse peterselie
Bereiding
- Stap 1 Maak de rode paprika schoon, snijd doormidden en haal de zaadlijsten eruit. Snijd de helft in zo klein mogelijke blokjes.
- Stap 2 Snijd de augurken ook in hele kleine blokjes en de ham in kleine blokjes.
- Stap 3 Hak een handje peterselie en dille fijn. Bewaar wat peterselieblaadjes voor de garnering.
- Stap 4 Kook ondertussen de eieren in ruim kokend water in 10 minuten hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water en pel ze.
- Stap 5 Halveer de eieren en lepel het geel er voorzichtig uit. Doe het eigeel in een grote kom.
- Stap 6 Prak het eigeel fijn met een vork. Meng de mayonaise, crème fraîche, de augurk, paprika, ham, peterselie, dille, mosterd en de tabasco erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe. Houd wat blokjes paprika achter voor de garnering.
- Stap 7 Vul de halve eieren met het mengsel. Gebruik hiervoor een spuitzak of doe de vulling in een diepvrieszakje en knip daar een puntje af om er een spuitzakje van te maken.
- Stap 8 Garneer ieder ei met een paar paprikablokjes en wat dille.
Foto via Shutterstock.





