Gevulde eieren met paddenstoelen, ui en komijn

Gevulde eieren met paddenstoelen, ui en komijn

Krijg je vegetarische gasten op de borrel en heb je geen idee wat je nu weer op tafel moet zetten? Deze gevulde eieren met paddenstoelen, ui en komijn zal ze verrassen. Een smakelijk borrelhapje waar ook de niet-vegetariërs ongetwijfeld blij van worden.

Niet zo van de paddenstoelen? Probeer dan eens duivelse eieren met ham of gevulde eieren met garnaal en roomkaas. Net zo bijzonder en ze staan net zo snel op tafel! En de klassieke variant doet het natuurlijk ook altijd goed.

Gevulde eieren met paddenstoelen, ui en komijn

29 december 2017
: 12
: 25 min
: eitje

Van deze vegetarische eitjes met paddenstoelenmix worden niet alleen vegetariërs blij!

Door:

Ingrediënten
  • 6 eieren
  • 250 gram paddenstoelenmix
  • 1 grote ui
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 1/2 theelepel komijn
  • Peper en zout
  • Verse dille
  • Verse bieslook
  • 2 eetlepels plantaardige olie
Bereiding
  • Stap 1 Pel de uit en snijd fijn. Doe hetzelfde met de paddenstoelenmix, maar bewaar wat paddenstoeltjes voor de garnering.
  • Stap 2 Hak een handje bieslook en dille fijn. Bewaar wat dille en gehakte bieslook voor de garnering.
  • Stap 3 Kook de eieren in ruim kokend water in 10 minuten hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water en pel ze.
  • Stap 4 Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak hierin de ui op middelhoog vuur, ongeveer 5 minuten. Voeg de paddenstoelen toe en bak tot het meeste vocht is verdampt.
  • Stap 5 Halveer de eieren en lepel het geel er voorzichtig uit. Doe het eigeel in een grote kom.
  • Stap 6 Prak het eigeel fijn met een vork. Meng de mayonaise, crème fraîche, ui-paddenstoelenmix, gehakte dille en bieslook en de komijn erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Stap 7 Vul de halve eieren met het mengsel. Gebruik hiervoor een spuitzak of doe de vulling in een diepvrieszakje en knip daar een puntje af om er een spuitzakje van te maken.
  • Stap 8 Garneer ieder ei met een paddenstoeltje, wat dille en wat bieslook.

[bol_product_links block_id=”bol_5a465bb204c72_selected-products” products=”1001004011273292″ name=”Champignons a la carte” sub_id=”recepten” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Foto via Shutterstock.


Related Posts

Basisrecept voor glutenvrije en lactosevrije oliebollen

Basisrecept voor glutenvrije en lactosevrije oliebollen

Oliebollen horen bij oudejaarsavond, maar mensen met coeliakie worden ziek van de traditionele variant. Daarom een recept voor glutenvrije (en lactosevrije) oliebollen. Zo heeft iedereen een leuke avond!

Klassieke duivelse eieren

Klassieke duivelse eieren

Gevulde eieren zijn een geliefde borrelhap. Niet vreemd, want bijna iedereen lust ze. Je kunt er heel veel varianten van maken, maar de klassieke duivelse eieren zijn stiekem misschien wel het lekkerst. Eigenlijk is het gewoon het basisrecept voor gevulde eieren, maar met een kleine […]



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *