Klassieke duivelse eieren

Klassieke duivelse eieren

Gevulde eieren zijn een geliefde borrelhap. Niet vreemd, want bijna iedereen lust ze. Je kunt er heel veel varianten van maken, maar de klassieke duivelse eieren zijn stiekem misschien wel het lekkerst. Eigenlijk is het gewoon het basisrecept voor gevulde eieren, maar met een kleine kick in de vorm van een flinke scheut tabasco. 

Wie kent ze niet van vroeger? Bij elke borrel kwamen – naast de blokjes kaas met een zilveruitje en de augurk in cervelaatworst – de gevulde eieren op tafel. Een beetje oubollig? Misschien. Lekker? Zeker! Je zult zien: als je deze klassieke duivelse eieren (of in gewoon Nederlands: gevulde eieren) op tafel zet, is het bord als eerste leeg. Want dit klassieke borrelhapje, geliefd bij jong en oud, heeft de tand des tijds glansrijk doorstaan en blijft een favoriet op feestjes en bij gezellige avonden met vrienden.

“Goed eten is vaak geluk in een hapje.”

Unknown

Klassiek gevuld ei vs. modern gevuld ei

We kozen deze keer voor de klassieke gevulde eieren, maar dit is zo’n gerechtje dat zich uitstekend leent voor wat variatie. Kijk dus vooral in je koelkast en plunder die keukenkastjes om er een eigen variant van te maken. Denk aan augurkjes on top, zilveruitjes, zalm en dille. Voor je het weet is ook jouw variant een klassieker, in ieder geval in je eigen huis!

Tip: we zochten precies uit hoe je de eidooier mooi midden in het ei krijgt, want dat staat natuurlijk veel beter.

Klassieke duivelse eieren

Klassieke duivelse eieren (klassieke gevulde eieren)

Deze klassieke gevulde eieren doen het altijd goed als borrelhapje of klein voorgerecht. Duivels lekker!
No ratings yet
Totale tijd 20 minuten
Gang Borrelhapje, Voorgerecht
Keuken Hollands
Porties 12

Ingrediënten
  

  • 6 eieren (l)
  • 1 theelepel scherpe mosterd
  • 2 scheutjes tabasco
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel bieslook (gehakt)
  • Zout en peper (naar smaak)
  • snufje paprikapoeder (voor de garnering, optioneel)
  • verse bieslook (voor de garnering, optioneel)

Instructies
 

  • Kook de eieren in 10 minuten hard, laat ze schrikken in koud water en pel ze wanneer ze afgekoeld zijn.
  • Snijd de eieren in de lengte doormidden. Haal voorzichtig de dooiers eruit en doe deze in een kom.
  • Voeg de tabasco, mayonaise en bieslook toe en breng het op smaak met zout en peper. Meng goed.
  • Vul de eieren met het mengsel. Gebruik hiervoor een spuitzak of doe de vulling in een diepvrieszakje en knip daar een puntje af om er een spuitzakje van te maken.
  • Garneer met een paar sprietjes bieslook en/of wat paprikapoeder
Trefwoord gevulde eieren
Heb je dit recept gemaakt?Tag ons op social met #eieiei!

Dol op gevulde eieren? Bekijk dan ook eens bij deze overheerlijke gevulde eieren: 7 x anders.

Foto: Shutterstock


Related Posts

Paaskuikens voor bij de brunch of borrel

Paaskuikens voor bij de brunch of borrel

De paasbrunch wordt extra vrolijk met deze paaskuikens. Maar ze kunnen natuurlijk ook prima  als borrelhap. Want een gevuld eitje lust vrijwel iedereen!

Gevulde eieren met blauwe kaas en granaatappelpitjes

Gevulde eieren met blauwe kaas en granaatappelpitjes

Over anders dan anders gesproken: fruit kom je slechts zelden tegen in een gevuld eitje. Toch is het de moeite van het proeven waard, want de zurige granaatappelpitjes in deze gevulde eieren vullen de blauwe kaas goed aan en zorgen bovendien voor een lekkere bite.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept