Klassieke duivelse eieren

Klassieke duivelse eieren

Gevulde eieren zijn een geliefde borrelhap. Niet vreemd, want bijna iedereen lust ze. Je kunt er heel veel varianten van maken, maar de klassieke duivelse eieren zijn stiekem misschien wel het lekkerst. Eigenlijk is het gewoon het basisrecept voor gevulde eieren, maar met een kleine kick in de vorm van een flinke scheut tabasco. 

Klassieke duivelse eieren

17 september 2017
: 12
: 20 min
: 20 min
: eitje

Door:

Ingrediënten
  • 6 Eieren (L)
  • 1 theelepel scherpe mosterd
  • 2 scheutjes tabasco
  • 3 Eetlepels mayonaise
  • 1 Eetlepel gehakte bieslook
  • Zout en peper naar smaak
  • Snufje paprikapoeder voor de garnering (optioneel)
  • Verse bieslook voor de garnering (optioneel)
Bereiding
  • Stap 1 Kook de eieren in 10 minuten hard, laat ze schrikken in koud water en pel ze wanneer ze afgekoeld zijn.
  • Stap 2 Snijd de eieren in de lengte doormidden. Haal voorzichtig de dooiers eruit en doe deze in een kom.
  • Stap 3 Voeg de tabasco, mayonaise en bieslook toe en breng het op smaak met zout en peper.
  • Stap 4 Vul de eieren met het mengsel. Gebruik hiervoor een spuitzak of doe de vulling in een diepvrieszakje en knip daar een puntje af om er een spuitzakje van te maken.
  • Stap 5 Garneer met een paar sprietjes bieslook en/of wat paprikapoeder

Foto: Incredible Egg.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *