Gevulde eieren met garnaal, roomkaas en wilde zalmeitjes

Gevulde eieren met garnaal, roomkaas en wilde zalmeitjes

Gevulde eieren doen het altijd goed op een feestje of bij een etentje. Maar waarom zou je kiezen voor de klassieke variant? Maak je duivelse eieren eens met garnaal, roomkaas en zalmeitjes. Superlekker door de kick van de Cajunkruiden en een plaatje op tafel!

Gevulde eieren met garnaal en zalmeitjes

29 december 2017
: 24
: 20 min
: eitje

Overheerlijk en mooi op tafel. Een gevuld eitje met een echte kick voor iedere borrel of feestje!

Door:

Ingrediënten
  • 12 eieren
  • 24 grote, voorgekookte garnalen
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 3 eetlepels roomkaas
  • 3 eetlepels Cajunkruiden
  • 2 scheutjes tabasco
  • Beetje boter
  • Peper en zout
  • Bosje verse platte peterselie
  • Potje wilde zalmeitjes
Bereiding
  • Stap 1 Verhit in een koekenpan een beetje boter of olie en doe er één eetlepel Cajunkruiden bij. Bak hierin de garnalen op middelhoog vuur in drie minuten gaar. Laat ze afkoelen.
  • Stap 2 Kook ondertussen de eieren in ruim kokend water in 10 minuten hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water en pel ze.
  • Stap 3 Halveer de eieren en lepel het geel er voorzichtig uit. Doe het eigeel in een grote kom.
  • Stap 4 Prak het eigeel fijn met een vork. Meng de mayonaise, de roomkaas, de overgebleven Cajunkruiden en de tabasco erdoor. Voeg naar smaak peper en zout toe.
  • Stap 5 Vul de halve eieren met het mengsel. Gebruik hiervoor een spuitzak of doe de vulling in een diepvrieszakje en knip daar een puntje af om er een spuitzakje van te maken.
  • Stap 6 Garneer ieder ei met een paar zalmeitjes, een grote garnaal en wat platte peterselie.

Foto via Shutterstock.


Related Posts

Basisrecept voor glutenvrije en lactosevrije oliebollen

Basisrecept voor glutenvrije en lactosevrije oliebollen

Oliebollen horen bij oudejaarsavond, maar mensen met coeliakie worden ziek van de traditionele variant. Daarom een recept voor glutenvrije (en lactosevrije) oliebollen. Zo heeft iedereen een leuke avond!

Zarangollo Murciano (Spaanse courgetteschotel)

Zarangollo Murciano (Spaanse courgetteschotel)

Zeg je Spanje, dan zeg je tapas. En een van de betere tapas komt uit de stad Murcia: zarangollo Murciano; een heerlijke courgetteschotel met ei en ui.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *