Zarangollo Murciano (Spaanse courgetteschotel)

Zarangollo Murciano (Spaanse courgetteschotel)

Zeg je Spanje, dan zeg je tapas. En een van de betere tapas komt uit de stad Murcia: zarangollo Murciano; een heerlijke courgetteschotel met ei en ui.

Murcia is de hoofdstad van de gelijknamige regio in het zuidoosten van Spanje. De stad werd gesticht door de Moren en dat zie je nog steeds terug in de architectuur. Murcia ligt circa 30 kilometer van de Costa Calida (‘warme kust’) en staat bekend om z’n talrijke gezellige pleintjes met tapasbars. Een van die tapas is Zarangollo Murciano, een gerecht op basis van roerei met courgette en ui. Soms worden er ook aardappelen in de schotel gedaan, maar die horen er officieel niet in.

Zarangollo Murciano met witte wijn

Zarangollo Murciano wordt over het algemeen geserveerd als tapa, met brood en een glas witte wijn. Maar het is ook vaak een bijgerecht bij een visschotel.  Het wordt in ieder geval gezien als specialiteit van de regio en is zeker de moeite waard om te bestellen als je daar bent. Maar voor wie voorlopig niet naar Spanje gaat zetten we het recept hieronder.  Serveer heet of in ieder geval warm met stokbrood of grof gesneden witbrood.

¡Buen provecho!

zarangollo Murciano

Zarangollo Murciano (Spaanse courgetteschotel)

Lekker als tapa of bijgerecht bij een visschotel.
No ratings yet
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 30 min
Gang Borrelhapje
Keuken Spaans
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 5 eieren
  • 900 g courgette
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl oregano
  • olijfolie
  • zout en peper

Instructies
 

  • Pel de ui en snijd deze klein.
  • Schil de courgette en snijd deze in blokjes.
  • Pers de tenen knoflook en fruit deze samen met de ui in een pan met een scheut olijfolie.
  • Voeg de courgetteblokjes toe en roer goed door.
  • Breek de eieren in een aparte schaal en kluts ze.
  • Voeg de eieren toe aan het ui-courgettemengsel, roer goed door en smoor dit een minuut of tien op laag vuur.
  • Voeg de oregano en peper en zout naar smaak toe. Roer om en laat nog even staan, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
  • Serveer warm met stokbrood.
Trefwoord vegetarisch
Heb je dit recept gemaakt?Tag ons op social met #eieiei!

Lekker? En fan van de Spaanse keuken? Probeer dan ook deze overheerlijke Spaanse tortilla eens!

Foto via Shutterstock.


Related Posts

Basisrecept voor glutenvrije en lactosevrije oliebollen

Basisrecept voor glutenvrije en lactosevrije oliebollen

Oliebollen horen bij oudejaarsavond, maar mensen met coeliakie worden ziek van de traditionele variant. Daarom een recept voor glutenvrije (en lactosevrije) oliebollen. Zo heeft iedereen een leuke avond!

Spaanse aardappeltortilla (tortilla Española)

Spaanse aardappeltortilla (tortilla Española)

Denk je aan Spanje, dan denk je aan tortilla. Wij tenminste wel. Want hoe lekker is een stukje aardappeltortilla, oftewel tortilla Española bij de borrel? Ook als gewone maaltijd niet te versmaden natuurlijk. Wij zijn fan!



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept