Niets lekkerder op een koude dag dan een warme lunch. Deze goed gevulde tomaten-knoflooksoep met ei zorgt dat je de hele middag geen honger meer hebt. Bovendien heb je met één kop al een flink deel van je benodigde groenten binnen.
Door het toevoegen van broodkruim en ei is deze tomaten-knoflooksoep al vrij vullend. Maar je kunt er natuurlijk altijd nog wat extra groenten aan toevoegen voor een lekkere bite.
Goed gevulde tomaten-knoflooksoep met ei

Ingrediënten
- 6 eieren
- 4 eetlepels olijfolie
- 6 teentjes knoflook
- 75 gram brood, verkruimeld
- 3 tomaten
- 1 liter groente- of kippenbouillon
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel chilipoeder
- Zout
- Handje verse platte peterselie
Bereiding
- Stap 1 Kook 4 eieren in circa 8 minuten hard. Laat ze daarna schrikken en afkoelen.
- Stap 2 Was en snijd ondertussen de tomaten in stukjes en hak de knoflook fijn.
- Stap 3 Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de knoflook ongeveer 20 seconden.
- Stap 4 Voeg het broodkruim toe en bak dit ongeveer 3 minuten mee tot het goudbruin is.
- Stap 5 Voeg de tomaten, bouillon en het paprika- en chilipoeder toe, breng dit mengsel aan de kook en laat het ongeveer 30 minuten sudderen op laag vuur.
- Stap 6 Klop de twee overgebleven eieren los en voeg ze in een dunne straal toe aan de soep.
- Stap 7 Laat de tomaten-knoflooksoep nog 2 minuten zachtjes koken en breng haar eventueel op smaak met wat zout.
- Stap 8 Pel de gekookte eieren en halveer ze. Verdeel de soep over 4 kommen en garneer met de peterselie en de halve eieren.
Op zoek naar soep als voorgerecht? Probeer dan eens dit recept, met eierflensjes in bouillon.
Foto via Shutterstock.