Soufflé met kaas

Soufflé met kaas

Een anders dan anders voorgerechtje voor de kaasliefhebbers onder ons. Niet  stiekem spieken tijdens het bakken, want dan zakt je soufflé met kaas onmiddellijk in. 

Leuk weetje: in Bolivia eten ze deze soufflé met kaas, vlees of maïs als ontbijt. Dus als je ‘s ochtends de tijd hebt, is dat het proberen waard. Je kunt de soufflé ook serveren bij een uitgebreide brunch.

Soufflé met kaas

11 januari 2019
: 4
: 50 min
: eitje

Door:

Ingrediënten
  • 3 eieren
  • 100 gram oude kaas, geraspt
  • 250 gram zachte geitenkaas
  • 100 milliliter koksroom
  • 4 kleine ovenschaaltjes
Bereiding
  • Stap 1 Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
  • Stap 2 Meng de eieren, kazen en room in de keukenmachine of grote kom met de staafmixer.
  • Stap 3 Giet dit mengsel in de ovenschaaltjes.
  • Stap 4 Zet de schaaltjes in de oven en bak de soufflé met kaas in 45 minuten goudbruin.
  • Stap 5 Serveer direct, anders zakken de soufflés in.

Lekker? Probeer dan ook eens deze ontbijtquiches met spek en ei!

Foto via Shutterstock.


Related Posts

Cloud eggs met avocado en veldsla op geroosterd brood

Cloud eggs met avocado en veldsla op geroosterd brood

Een eitje in de morgen, wie houdt er niet van? Gebakken, gekookt of geklutst; het is allemaal even lekker! Wie van afwisseling houdt, kan zich ook eens wagen aan cloud eggs. Er komt geen boter of olie aan te pas en je kunt er eindeloos […]

Ikea stopt met 1 euro ontbijtjes

Ikea stopt met 1 euro ontbijtjes

Een warme croissant, hard gekookt eitje, kopje koffie of thee: hele volksstammen kwamen bij Ikea voor hun beroemde 1 euro ontbijt. Maar dat is verleden tijd, want het warenhuis heeft de prijs van het vermaarde ontbijtje flink verhoogd.