Een anders dan anders voorgerechtje voor de kaasliefhebbers onder ons. Niet stiekem spieken tijdens het bakken, want dan zakt je soufflé met kaas onmiddellijk in.
Leuk weetje: in Bolivia eten ze deze soufflé met kaas, vlees of maïs als ontbijt. Dus als je ’s ochtends de tijd hebt, is dat het proberen waard. Je kunt de soufflé ook serveren bij een uitgebreide brunch.
Soufflé met kaas
Ingrediënten
- 3 eieren
- 100 gram oude kaas, geraspt
- 250 gram zachte geitenkaas
- 100 milliliter koksroom
- 4 kleine ovenschaaltjes
Bereiding
- Stap 1 Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
- Stap 2 Meng de eieren, kazen en room in de keukenmachine of grote kom met de staafmixer.
- Stap 3 Giet dit mengsel in de ovenschaaltjes.
- Stap 4 Zet de schaaltjes in de oven en bak de soufflé met kaas in 45 minuten goudbruin.
- Stap 5 Serveer direct, anders zakken de soufflés in.
Lekker? Probeer dan ook eens deze ontbijtquiches met spek en ei!
Foto via Shutterstock.