Soufflé met kaas

Soufflé met kaas

Een anders dan anders voorgerechtje voor de kaasliefhebbers onder ons. Niet  stiekem spieken tijdens het bakken, want dan zakt je soufflé met kaas onmiddellijk in. 

Leuk weetje: in Bolivia eten ze deze soufflé met kaas, vlees of maïs als ontbijt. Dus als je ’s ochtends de tijd hebt, is dat het proberen waard. Je kunt de soufflé ook serveren bij een uitgebreide brunch.

Soufflé met kaas

11 januari 2019
: 4
: 50 min
: eitje

Door:

Ingrediënten
  • 3 eieren
  • 100 gram oude kaas, geraspt
  • 250 gram zachte geitenkaas
  • 100 milliliter koksroom
  • 4 kleine ovenschaaltjes
Bereiding
  • Stap 1 Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
  • Stap 2 Meng de eieren, kazen en room in de keukenmachine of grote kom met de staafmixer.
  • Stap 3 Giet dit mengsel in de ovenschaaltjes.
  • Stap 4 Zet de schaaltjes in de oven en bak de soufflé met kaas in 45 minuten goudbruin.
  • Stap 5 Serveer direct, anders zakken de soufflés in.

Lekker? Probeer dan ook eens deze ontbijtquiches met spek en ei!

Foto via Shutterstock.


Related Posts

Aspergesoldaatjes met een zachtgekookt ei en parmaham

Aspergesoldaatjes met een zachtgekookt ei en parmaham

Soldaatjes en zachtgekookte eitjes horen bij elkaar. Maar wie zegt dat die soldaatjes per se van brood moeten zijn? Wij maakten ze van groene asperges met een lekkere parmaham. Aspergesoldaatjes dus! Heerlijk om te dippen en zo heb je bij ontbijt of lunch gelijk weer […]

Kruidenflensjes met geitenkaascrème en groene asperges

Kruidenflensjes met geitenkaascrème en groene asperges

Op zoek naar een vegetarisch voorgerecht? Deze kruidenflensjes met geitenkaascrème en groene asperges kan niemand weerstaan!